in , , ,

EU maatregels: Belastingdienst krijgt directe en onbeperkte toegang tot uw bankrekening

bijten de spits af en gaan 10% belasting betalen over ontvangen financiële hulp van hun ouders, ook over kleine bedragen

Massaal protesteren kan soms helpen: vorig jaar demonstreerden 100.000 Hongaren tegen een aangekondigde belasting op het internet gebruik, waarna de regering besloot om het plan in ieder geval tot dit jaar uit te stellen.

De bereidt verregaande, zeer drastische maatregelen voor om de financiën van de burgers totaal in de greep te krijgen. In Griekenland is te zien wat er straks in heel Europa gaat gebeuren: de belastingdienst krijgt directe toegang tot uw bankrekening, en kan tot 10 jaar terug controleren of u ‘onrechtmatig’ zou hebben ontvangen dat u niet hebt opgegeven. Dat kan al een paar tientjes van uw ouders of kinderen zijn om bijvoorbeeld wat kleding te kopen.

De snel uit de hand lopende schuldencrisis in de eurozone wordt door de Europese autoriteiten aangegrepen om stap voor stap alle privacy van de burgers af te pakken, ook op financieel gebied. Het drama in Griekenland, dat linksom of rechtsom hoe dan ook de rest van Europa zal besmetten, laat zien wat op den duur ook ons te wachten staat.

Directe toegang tot bankrekeningen burgers

Athene voert een elektronisch belastingsysteem in waarmee de overheid directe toegang krijgt tot de bankrekeningen van de Griekse burgers, zodat alle in- en uitgaven tot 10 jaar terug kunnen worden gecontroleerd. Men wil vooral voorkomen dat Grieken hun geld naar het buitenland wegsluizen.

Met het systeem wordt ook gecheckt of de ontvangen prijs voor bijvoorbeeld vastgoed het aan de belasting opgegeven bedrag niet overstijgt. De bewaking is dermate streng dat zelfs gekeken wordt of ouders hun kinderen geld hebben gegeven voor bijvoorbeeld het kopen van kleding. Daar wordt voortaan 10% belasting over geheven.

Extra belastingen op auto’s en zwembaden

In het nieuwe belastingstelsel worden de tarieven voor alle inkomens gelijkgetrokken – een soort elektronische vlaktaks dus. De bestaande belasting op fysieke bezittingen (vastgoed) wordt uitgebreid naar banktegoeden, kunst en andere investeringen. Daar bovenop komt een belasting op dure auto’s, jachten, vliegtuigen en zwembaden. Bovendien worden bestaande belastingvrijstellingen geschrapt. Hiermee hoopt de bankroete extreemlinkse regering in Athene tot € 2,5 miljard extra binnen te halen.

Bankgeheim EU afgeschaft

Als voorbereiding op de invoering van een dergelijk rigoureus belastingsysteem in heel Europa heeft de EU al enige tijd geleden het bankgeheim zo goed als compleet afgeschaft. Na de aansluiting van en Oostenrijk bij de Europese maatregelen wordt het mogelijk ook buitenlandse bankrekeningen te controleren. Het is de bedoeling om vanaf 2017 op wereldwijd niveau eenmaal per jaar de financiële gegevens van burgers uit te wisselen en te vergelijken.

Vaste belasting op bankrekeningen

In Spanje is het al sinds 2013 verplicht om het in het buitenland geparkeerde vermogen boven de € 50.000 aan de belastingdienst op te geven. Het gaat daarbij niet alleen om vastgoed, maar ook om bankrekeningen, verzekeringen en aandelen.

Burgers die onvoldoende of verkeerde informatie geven krijgen boetes van minstens € 10.000,-. Tevens heeft de Spaanse regering de weg vrijgemaakt om over alle bankrekeningen van de Spanjaarden een vaste belasting van 0,03% te heffen.

Afschaffing contant geld

De recente berichten over verregaande plannen voor de afschaffing van contant geld in Europa passen perfect in deze context. Op 23 Griekse eilanden mogen rekeningen van boven de € 70,- binnenkort niet meer cash worden betaald, maar worden alleen nog bankpasjes of creditcards geaccepteerd. Ook en Spanje voeren nog dit jaar nog strengere kapitaalbeperkingen in.

Volgens experts zoals econoom Kenneth Rogoff en Willem Buiter, hoofdeconoom van , zijn dit allemaal maatregelen die uiteindelijk zullen leiden tot het totaal afschaffen van contant geld. Zodra dat is gebeurd ligt de weg voor overheden en banken volledig vrij om belastingen, toeslagen en rentes over de rekeningen en andere bezittingen van burgers te gaan heffen, en deze automatisch af te schrijven, zonder dat de gewone man hier ook maar iets tegen zal kunnen ondernemen.

Lees verder via: xandernieuws.punt.nl


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
21 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
willem
5 jaren geleden

Niks bijzonders. 2000 jaar geleden al voorspeld die zei dat er een tijd komt dat niemand meer iets kan kopen of verkopen zonder het merkteken van hèt beest op de had of hoofd te hebben. Europa is het moderne Babel. Kijk maar naar het gebouw waarom ze zetelen. Een onafgemaakte toren. Kijk maar naar het beeld voor de ingang. Iemand die een klein beetje weet heeft van het boek de openbaringen begrijpt wat er gaat gebeuren.

klaas
Antwoord aan  willem
5 jaren geleden

Ja willem, maar dan weet je ook dat de mensen hun goud op straat zullen gooien omdat het niets meer waard is. Drie liter gerst voor een dagloon en een liter tarwe voor een dagloon. Babylon de Grote zal vernietigd worden en men zal het hebben over vrede en zekerheid en dan zal deze maatschappij verdwijnen en plaatsmaken voor een nieuwe ordening van dingen, want de zachtaardigen zullen dan de aarde beërven.En niemand zal meer zeggen, ik ben ziek. Klaas

Commenter
5 jaren geleden

Er vindt een elitaire staatsgreep plaats in Europa. Geïnitieerd door de banken en het bedrijfsleven.

5 jaren geleden

Welkom in de New World Order peepzzzzzz

Perry
5 jaren geleden

welkom in noord Korea

5 jaren geleden

Dus, omdat het voorspeld is, moeten we het ook laten gebeuren??? Voortijdig afbreken, die toren van Babel, En…banken zinloos maken! Alléén maar contant accepteren of een nieuw geldstelsel invoeren. Ach,…we zijn zo machtig….zolang we het maar met z’n allen doen!

cor
5 jaren geleden

Dit is Dictatuur en geen democratie

Ineke v.d.Steen
5 jaren geleden

Ik zeg al zolang dat we in een verkapte dictatuur leven en zolang wij als makke schapen maar ja blijven knikken word het alleen maar erger. Maar ja in andere landen gaan ze massaal de straat op hier lijkt het wel of de mensen hersendood zijn en alles pikken van kabinet Rutte opzoute met die handel ook met brussel weg ermee word weer Nederland.
Ok zal even niet lekker gaan maar je komt er ook wel, want Brussel moet je zeker niet willen dat is dalijk zo machtig kan je echt niks meer en krijg je op je zeventigste een pil opgestuurd verplicht slikken

John
5 jaren geleden

Dit voorstel mag er nooit komen, althans niet voor de “normale” burger, waar is tegenwoordig het meeste geld, niet bij burgers die steeds harder en langer moeten werken voor hun pensioentje, bij diegene die dit hebben uitgedacht word gegarandeerd niet of nooit gecontroleerd, daar zit tegenwoordig het meeste geld, al dan niet door allerlei goed betaalde bijbaantjes door en voor veel politici en expolitici, (Kok, Shell), (Eurlings, KLM) en nog een paar lieden die over de ruggen van de “arbeidenden” hun kapitaal veilig hebben gestolen.
Gewoon doen kan voor politici niet meer, in Brussel is men gek geworden ten koste van de kleine man en vrouw, EEN EUROPA, VERGEET HET MAAR, enkel en alleen voor politici in samenwerking met de banken die ook bestuurd worden door “managers” en hun hulpjes, voorts nog iets, vluchtelingen die in Europa verdeeld moeten worden, ook zo een idioot voorstel komende uit Brussel, als Afrika leeg is gaan wij daar dan naartoe om dit Contignent op te bouwen, komen de afrikanen weer uit een leeggeplukt Europa en wij verhuizen dan weer naar Europa om het weer op te bouwen, kringetje weer rond, weg met Brussel en de vernietigende politici die onze landen naar de kloten helpen.

5 jaren geleden

Dit had ik wel verwacht. Het is wel zaak hier met zijn allen tegen in protest te komen.

jan van ling
5 jaren geleden

Dat beperken van de financiën, dat lijken de landen te doe. Echter het zij de banken die het voor het zeggen hebben. Zij zijn het die aan het “roer” staan van het systeem.

bernard
5 jaren geleden

Dikke dikke onzin dit belasting kantoor gewoon sluiten somige landen betaal je geen belasting ze kennen het niet eens en hoezo op onze bankrekening checken vraag je maar af hoe komen we toch an de criminaliteit nou op deze manier

qwerty
5 jaren geleden

tijd om massaal Europa te verlaten

5 jaren geleden

Of de Griekse regering nu links of rechts is maakt niets uit. Ze hebben een bewindvoerder, het IMF (Internationaal Monetair Fascisme).

Antwoord aan  Dennis Eijs
5 jaren geleden

Dennis Eijs. .Met het besef dat het aan het zionistische Rothschild gerelateerde banken zijn .

Dora
5 jaren geleden

Ik geloof dat de einde tijd nabij is . Maar wees niet bang. De aardse dingen dus geld kan je niet mee nemen naar de Hemel, bij De Hwre Jezus . Je ziel is voor eeuwig veilig bij God als je in Hem gelooft , die Hij jou zal zorgen . Vrees niet wat met je rekening gebeurt. Het is niet waard. De onderwereld kan mijn ziel niet kapot maken. Want ik kies God voor eeuwig! Weg stom geld! Geniet van je leven die God jou geeft!

thomas
5 jaren geleden

Kan ik de rekening voor de supermarkt ook naar HEM sturen???

paula van den elsen
5 jaren geleden

Het is alleen om de banken veilig te stellen, en de bevolking tot slaven, wordt tijd dat heel de EU in elkaar stort.

5 jaren geleden

ja gaan we er nog wat aan doen of niet makke schapen ik sta in ieder geval klaar maar kan met mijn 69jaar het niet alleen kom op nou………

wally de stoker
5 jaren geleden

Daarom nederland exit uit eu eerst engeland dan volgen er meer
maar waarom gaan onze regerings leiders niet die woekeraars der aarde aan pakken
want nederland is slaaf van de rotschilds en consorten .

Franckaert
4 jaren geleden

Eigenlijk vreemd, dat er geen concurrerend systeem is, waar mensen veilig hun inkomen en spaargeld kunnen onderbrengen, behalve de banken. Het zou mijns inziens toch al lang denkbaar kunnen zijn dat iedereen zijn eigen Ibank, op zijn telefoon of laptop heeft zitten. Een goed beveiligde app waarmee je je eigen financiën regelt en wat banken volledig overbodig maakt. Zo moeilijk lijkt me dat toch niet?? Massaal overstappen op zoiets zou een geweldige revolutie zijn. Beveiliging moet dan wel goed geregeld zijn.

Meeste komen al niet rond, Kabinet: ZZP’ers moeten meer belasting gaan betalen

Daar is weer een bubbel: Meer huizenkopers laten hypotheekrente lang vastzetten