in , ,

EU niet goed voor de burger: Controles op EU-subsidies moeten slimmer

De controles op de bestedingen van de -miljarden in heel moeten slimmer, minder belastend voor de bedrijven die subsidie kregen en ook goedkoper.

Het Nederlandse lid van de Europese Rekenkamer in , de oud-Nationale Ombudsman Alex Brenninkmeijer, pleit daarvoor.

De verantwoording van EU-subsidies moet goed zijn, zei Brenninkmeijer dinsdag in een gesprek met journalisten, maar er moet geen ‘verantwoordingsindustrie' ontstaan die het aanvragen van subsidies en de verantwoording voor haar rekening neemt. ”We moeten de besteding van EU- goed verantwoorden, maar dat moet wel proportioneel. Het moet in balans zijn.”

Brenninkmeijer ziet ook dat veel bedrijven, vooral in het midden- en kleinbedrijf, terugdeinzen voor het aanvragen van EU-subsidies voor onder meer innovatie of onderzoek. Juist vanwege die administratieve rompslomp die komt kijken bij de verantwoording over de besteding van de subsidie.

Volgens Brenninkmeijer heeft wantrouwen over de besteding van EU-geld geleid tot doorgeschoten controles.

Brenninkmeijer geeft wel toe dat er in het verleden soms ”rare dingen” gebeurden met EU-subsidies, maar het was volgens hem ‘geen '. ”Wat er soms in Europa misgaat, lijkt veel op wat in Nederland soms ook misgaat.”

 

Lees verder via nu.nl.

 

Foto via complein


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Geweldig die minister van justitie: Teeven wil niet elk incident met tbs’er melden

‘Bedenker’ Amsterdamse Arena, 83 jaar omdat hij zijn gelijk wil halen moet de cel in