in ,

EU-parlement roept klimaatnoodtoestand uit

Het Europees Parlement roept de noodtoestand over het in uit. In een resolutie die met 429 stemmen voor en 225 tegen in Straatsburg is aangenomen, eist het parlement dat er dringend ambitieuzere maatregelen komen voor de bestrijding van de klimaatverandering.

De oproep aan de vooravond van de -klimaattop in Madrid volgende maand is bedoeld als drukmiddel op de -lidstaten die verdeeld zijn over de aanpak.

Het is ook een steun in de rug van de nieuwe die op 1 december aantreedt. Naar verwachting op 11 december presenteert vicevoorzitter Frans Timmermans de eerste voorstellen voor het Europese klimaatbeleid de komende vijf jaar.

Bas Eickhout (), namens het Europees Parlement delegatieleider voor de klimaattop: “Wij willen een ambitieuzere Europese opstelling in Madrid dan de milieuministers en de commissie. Dit is het duidelijkst als het gaat om het verhogen van de Europese CO2-doelstelling.”

De beoogde vermindering van de CO2-uitstoot in de EU staat nu op 40 procent ten opzichte van de uitstoot in 1990. “Dat moet naar op z'n minst min 55 procent”, stelt Eickhout.

Het steunde deze hogere doelstelling, die ook in een resolutie werd aangenomen, maar niet de verklaring over de ‘klimaatnoodtoestand'. “Met dat soort symboolpolitiek heb ik weinig”, aldus Esther de Lange. “Het klinkt als paniekvoetbal en dat leidt niet tot goede besluiten.”

Lees verder bij de bron: Europa Nu


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Politieschaarste: Amsterdam stuurt half politiekorps af op 3 Zwarte Pieten

Officiële cijfers van de NOAA schetsen ontnuchterend beeld, geen opwarming in VS sinds 2005