in ,

EU-parlement roept klimaatnoodtoestand uit

Het roept de noodtoestand over het in uit. In een resolutie die met 429 stemmen voor en 225 tegen in Straatsburg is aangenomen, eist het parlement dat er dringend ambitieuzere maatregelen komen voor de bestrijding van de klimaatverandering.

De oproep aan de vooravond van de VN-klimaattop in Madrid volgende maand is bedoeld als drukmiddel op de -lidstaten die verdeeld zijn over de aanpak.

Het is ook een steun in de rug van de nieuwe die op 1 december aantreedt. Naar verwachting op 11 december presenteert vicevoorzitter Frans Timmermans de eerste voorstellen voor het Europese klimaatbeleid de komende vijf jaar.

Bas Eickhout (), namens het Europees Parlement delegatieleider voor de klimaattop: “Wij willen een ambitieuzere Europese opstelling in Madrid dan de milieuministers en de commissie. Dit is het duidelijkst als het gaat om het verhogen van de Europese CO2-doelstelling.”

De beoogde vermindering van de CO2-uitstoot in de EU staat nu op 40 procent ten opzichte van de uitstoot in 1990. “Dat moet naar op z’n minst min 55 procent”, stelt Eickhout.

Het steunde deze hogere doelstelling, die ook in een resolutie werd aangenomen, maar niet de verklaring over de ‘klimaatnoodtoestand’. “Met dat soort symboolpolitiek heb ik weinig”, aldus Esther de Lange. “Het klinkt als paniekvoetbal en dat leidt niet tot goede besluiten.”

Lees verder bij de bron: Europa Nu


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

Rapporteren

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Wilma De Jong-Schobbe
1 jaar geleden

Die hele criminele EU heeft heel Europa kapotgemaakt maar ze vinden het nog niet genoeg. De VN ( lees mslmnatie) doet hier grif aan mee, omdat van Europa een islamitische enclave te maken.

kwaliteit politici holt achteruit
1 jaar geleden

De EU en de NL politici zijn volkomen gek geworden. Het is diep en diep triest hoe politici zonder enige kennis denken het CO2 percentage in de lucht denken te kunnen verlagen. Het geeft aan dat deze mensen geen flauw benul hebben waarover ze praten. Er zit slechts 400 ppm CO2 (=0,04 %) in lucht. Behalve dat dit percentage te verwaarlozen is, is het ook nog eens zo dat planten niet zonder CO2 kunnen bestaan. PLanten absorberen CO2 en zetten CO2 om in O2 (zuurstof) wat zij teriggeven aan de lucht en C (koolstof) wat de planten zelf houden voor de vorming van hout en blad.

Het pland om CO2 te verlagen zlal blijken niet te werken anders dan dat het een heleboel geld kost.
Het lijkt er op dat de elite alles doet om de EU volledig te slopen om hun eigen falen te maskeren.

Politieschaarste: Amsterdam stuurt half politiekorps af op 3 Zwarte Pieten

Officiële cijfers van de NOAA schetsen ontnuchterend beeld, geen opwarming in VS sinds 2005