in

EU-parlementariërs werken vanuit huis – eisen desondanks dagvergoeding voor dienstreizen

Tijdens de huidige pandemie werken en stemmen de parlementsleden in het vanuit hun woning. Desondanks eisen zij dat de forfaitaire vergoeding van 323 per dag blijft gelden.

Volgens de regels moet de vergoeding besteed worden aan “hotelkosten, maaltijden en andere uitgaven” die de parlementsleden maken tijdens “dienstreizen in Brussel of Straatsburg”.

De parlementsleden van de werken gemiddeld 16 dagen per maand in een van de twee steden, wat neerkomt op een bedrag van om en nabij 5.000 belastingvrije euro's per maand.

“Het stemmen, waar we ook zijn, blijft het belangrijkste in ons parlementaire werk. Daarom moeten we overwegen om de dagvergoedingen te behouden”, zei het Duitse liberale EU-parlementslid Nicola Beer vorige week tegen de Brusselse site Euobserver, meldt het Zweedse dagblad Svenska Dagbladet.

Beer, die ook van mening is dat ze niet “gestraft” mogen worden omdat ze van huis uit mogen werken, wordt onder meer ondersteund door Polar Karol Karski, een van de vijf zogeheten quaestoren (penningmeester) van het Europees Parlement die verantwoordelijk zijn voor het volgen van het regelboek.

Lees verder bij de bron: Fenixx


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

‘Defensie houdt cruciale beademingsapparatuur achter’

Haagse bronnen: maatregelen tegen coronavirus worden verlengd