in , , ,

EU schuift pesticiden verbod op onder druk VS over TTIP

De onderhandelingen hadden hun desastreuze uitwerking op de EU al in 2013. Vooruitlopend op de TTIP onderhandelingen heeft de in 2013 de EU onder druk gezet om pesticiden niet te verbieden. De EU heeft aan deze druk toegegeven en een mogelijk besluit doorgeschoven naar 2016. (The Guardian)

Het gaat om 31 pesticiden met een waarde van enkele miljarden voor de chemische industrie. Zij stonden op de nominatie om verboden te worden vanwege mogelijke gezondheidsrisico’s. De pesticiden bevatten EDC’s (endocrine disrupting chemicals) waarvan wetenschappers aangeven dat zij afwijkingen aan de foetus, genitale afwijkingen, onvruchtbaarheid, en IQ aantastingen kunnen veroorzaken. EDC’s worden onder andere aangetroffen in plastics en cosmetica.

In de ochtend van 2 juli 2013 bezocht een hoge Amerikaanse delegatie de EU handelsofficials. De Amerikanen drongen er bij de Europeanen op aan de criteria waaraan de pesticiden moesten voldoen te laten vallen en een nieuwe studie te starten. De Europeanen stemden in.

Het resultaat was dat wetgeving gepland voor 2014 tot minstens 2016 is uitgesteld, ten koste van €150 miljard per jaar aan geschatte gezondheidskosten in van EDC gerelateerde ziekten.

Een maand voor de bijeenkomst had de Amerikaanse Kamer van Koophandel de EU al gewaarschuwd voor verregaande consequenties als de criteria voor de pesticiden toch zouden worden goedgekeurd.

Lees verder via: EU schuift pesticiden verbod op onder druk VS over TTIP

Photo by garryknight


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Hoe toevallig: Uitgelekte mail Bank of England onthult geheim Brexit-onderzoek

Hoe grote banken hun risico’s afwentelen op kleine klanten