in , ,

EU self destruction : overweging importverbod Russische olie en gas

warning gas pipeline

De Europese Unie moet een totaal importverbod afkondigen op Russische olie, gas en kapitaal als Moskou militair intervenieert in Oekraïne. Verstoring van de Oekraïense presidentsverkiezing komende zondag, kan leiden tot importbeperkingen op kaviaar, wodka en bont alsook het opschorten of verminderen van Europese investeringen in Rusland.

Volgens nauw betrokkenen fungeert het Commissievoorstel als ‘leidraad’ voor de discussie tussen de Europese regeringsleiders volgende week dinsdag als die de situatie in Oekraïne bespreken tijdens een speciale dinertop in Brussel.

Scenario’s

Ter voorbereiding hierop heeft de Commissie drie in scherpte oplopende sanctiescenario’s opgesteld. De mildste gaat uit van beperkingen op de import van Russische luxegoederen als kaviaar en bont, alsook restricties op de import van wapens, schepen en kunstmest. De Europese export van wapens naar Rusland wordt eveneens aan banden gelegd. Lees verder bij VK.

Europa is verslaafd aan het Russische gas in plaatjes :

ruslandeugas

Meer plaatjes hier

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
d5fb7db9d98eecbb9a57a30b 640 intelligence archive1

Werd jouw familie vóór WOII in de gaten gehouden door de CID?

502b93fcbce4ae6f7907d67f 640 no internet eplorer1

Internetbankieren : gebruik geen Internet Explorer