EU sloopt internet weer een stukje verder: sites met like-knop verantwoordelijk voor datadeling Facebook

geralt / Pixabay

Een website met een like-knop van , wordt er ook voor verantwoordelijk gehouden persoonsgegevens naar het sociale netwerk door te sturen. Dat heeft de Europese op maandag bepaald.

De Europese rechter keek naar een zaak over het Duitse Fashion ID. Op die site is een like-knop van Facebook geplaatst. Hiermee kunnen gebruikers ervoor kiezen Fashion ID op Facebook te volgen.

De knop heeft ook een tweede functie: hij vertelt aan Facebook welke internetgebruikers op een websitepagina zijn geweest.

Deze informatie wordt gebruikt om bijvoorbeeld een profiel voor advertenties samen te stellen. Volgens de aanklagers gebeurde dit zonder dat vooraf toestemming werd gevraagd.

Volgens de Europese rechter zijn in dit geval zowel Fashion ID als Facebook verantwoordelijk voor de gegevensverzameling. De Duitse site zou zijn gebruikers daarom ook duidelijk moeten vertellen dat gegevens met het sociale netwerk te delen.

Het arrest van de Europese rechter wordt gedeeld met het Duitse gerechtshof, dat een oordeel in de zaak zal vellen. De Europese uitspraak kan echter gewicht hebben in toekomstige zaken bij Europese rechtbanken.

Lees verder bij de bron: NU.nl


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Na Amazon en Google blijkt ook Apple-personeel mee te luisteren met spraakassistent

Moslims in verweer tegen boerkaverbod, zien verbod als Jihad, dreigen met de hel