in , , ,

EU stemt in met verbod op wegwerpplastic: dag rietje, bestek, bordjes, zakjes en handige bekers

Alexas_Fotos / Pixabay

Het Europees Parlement wil dat wegwerpplastic waarvoor betaalbare alternatieven zijn vanaf 2021 wordt verboden. Het gaat onder meer om rietjes, bestek, borden, ballonstokjes, zakjes van dun plastic en roer- en wattenstaafjes.

Dergelijke producten belanden nu vaak als zwerfvuil op straat of in zee. (Al zeggen de cijfers over EU landen totaal wat anders)

Bovendien moet het gebruik van voedselverpakkingen en wegwerpbekers worden teruggedrongen. Fabrikanten van bijvoorbeeld snoepwikkels en sigarettenfilters moeten gaan meebetalen aan het opruimen en de afvalverwerking.

Het Europese bedrijfsleven wil zijn steentje bijdragen, maar zegt dat het om een ,,gedeelde verantwoordelijkheid’’ gaat.

Verder wil het parlement dat negen op de tien plastic flessen in 2025 gescheiden worden ingezameld, bijvoorbeeld via statiegeld regelingen. Ruim een op de drie flessen moet dan van hergebruikt plastic zijn gemaakt.

571 parlementsleden stemden voor en 53 tegen.

Lees verder bij de bron: Europa Nu

De NOS brengt het even anders maar we weten uit het verleden hoe deze beslissingen aflopen..


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Rapporteren

2 Comments

Laat een reactie achter
  1. Kom vaal in Spanje en griekenland. Daar ligt veel plastic
    Overal langs de weg. Daar is t een plaag

    Juist daarom merk ik , constateer ik, word ik bevestigd in het feit dat de europese landen door hun culturele verschillen en indichten, nooit De Verenigde Staten van Europa kan en zal kunnen gaan worden.
    Waarom worden wij in Noord Europa zo gestraft door onse Zuiderlijke Broeders?

  2. Handige bekers? Er is helemaal niets extra handigs aan een wegwerp beker. Je kan gewoon zelf een herbruikbare beker meenemen. Even handig en veel beter voor het milieu. Vind dit een beetje negatief

Iedereen vindt er iets van, jij ook?

Stop met wegkijken: Klimaatverandering, Contrails, Vliegtuigstrepen, Geo-engineering, Chemtrails of hoe je het ook wil noemen

De heist van de eeuw: bende van bankiers en speculanten maakt overheden 52 miljard euro lichter