in , , ,

EU stemt in met verbod op wegwerpplastic: dag rietje, bestek, bordjes, zakjes en handige bekers

Alexas_Fotos / Pixabay

Het  wil dat wegwerpplastic waarvoor betaalbare alternatieven zijn vanaf 2021 wordt verboden. Het gaat onder meer om rietjes, bestek, borden, ballonstokjes, zakjes van dun plastic en roer- en wattenstaafjes.

Dergelijke producten belanden nu vaak als zwerfvuil op straat of in zee. (Al zeggen de cijfers over landen totaal wat anders)

Bovendien moet het gebruik van voedselverpakkingen en wegwerpbekers worden teruggedrongen. Fabrikanten van bijvoorbeeld snoepwikkels en sigarettenfilters moeten gaan meebetalen aan het opruimen en de afvalverwerking.

Het Europese bedrijfsleven wil zijn steentje bijdragen, maar zegt dat het om een ,,gedeelde verantwoordelijkheid’’ gaat.

Verder wil het parlement dat negen op de tien plastic flessen in 2025 gescheiden worden ingezameld, bijvoorbeeld via statiegeld regelingen. Ruim een op de drie flessen moet dan van hergebruikt plastic zijn gemaakt.

571 parlementsleden stemden voor en 53 tegen.

Lees verder bij de bron: Europa Nu

De NOS brengt het even anders maar we weten uit het verleden hoe deze beslissingen aflopen..


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Stop met wegkijken: Klimaatverandering, Contrails, Vliegtuigstrepen, Geo-engineering, Chemtrails of hoe je het ook wil noemen

De heist van de eeuw: bende van bankiers en speculanten maakt overheden 52 miljard euro lichter