in , , , ,

EU Timmermans: Nederland moet gaan betalen voor klimaattransitie van Oost-Europese lidstaten

Rijke EU-landen als Nederland moeten meer bijdragen aan een nieuwe Europese meerjarenbegroting in ruil voor Oost-Europese betrokkenheid bij een ambitieuze klimaatagenda.

Beoogd Eurocommissaris voor Klimaat Frans Timmermans denkt dat de EU-nettobetalers op deze manier hogere uitgaven thuis kunnen verantwoorden.

Dat zei de Nederlander woensdagavond in een hoorzitting over zijn nieuwe portefeuille voor het Europees Parlement. Timmermans slaagde met vlag en wimpel.

Zonder te hoeven spieken in zijn aantekeningen wist hij alle lastige klippen in vloeiend Engels, Frans, Duits, Italiaans en Nederlands te omzeilen. Geen moment kreeg hij het ook maar een beetje moeilijk.

Binnen honderd dagen wil hij met uitgewerkte plannen komen voor een ’green deal’. Timmermans is zeer ambitieus. In 2050 moet de EU klimaatneutraal zijn.

Op weg daar naartoe wordt 2030 een cruciale tussenstap……

Lees verder bij de bron: Telegraaf.nl


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


Rapporteren

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
11 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Techniek ontwikkeld die van plastic schone brandstof maakt

Alstublieft: Samenvatting van 120 jaar klimaat paniekzaaien (1895 – 2014)