in , ,

EU verbod op Halogeen lampen gaat in op 1 september 2018

Koop binnenkort nog even een paar extra halogeen-lampen, want het verbod van de EU op halogeenlampen gaat al in op 1 september. Heb je gewoon nog normale lampen op je plafond hangen, aan de muur, op een tafel of op je nachtkastje? Sla dan nog even een paar extra lampen in, want de heeft die verboden. Vanaf 1 september verdwijnt die onder druk van de EU dus uit de schappen.

Waarom een verbod op halogeenlampen? Er is te weinig te verdienen op gloeilampen en halogeenlampen, dus heeft Philips bij de EU geregeld dat u voortaan alleen nog maar LED-lamp mag kopen. Daar heeft Philips namelijk een grotere winstmarge op, dus verbiedt de EU alternatieven. Lang Leve de Lobbyisten!

EU: overal waar je kijkt

Het EU-verbod op lampen is dus één grote zwendel. Winstgevendheid voor het grootbedrijf is de reden. Dat is het werkelijke verhaal achter het EU-lampen verbod. Men gebruikt uiteraard als reden. Red het milieu, koop LED lampen. Het feit dat LED-lampen elektronica bevatten waar zeer zeldzame (en zeer giftige!) grondstoffen voor gebruikt moeten worden, vergeten we dan maar even. Dat is een ongemakkelijk detail waar niet over gesproken wordt.

Oh, en die spaarlamp die ons opgedrongen werd na het Philips-verbod van de gloeilamp is trouwens ook giftig voor zowel mens als milieu. Zowel bij fabricage, als bij gebruik als na gebruik is de spaarlamp giftig. Spaarlampen moeten ingeleverd worden bij het chemisch afval, dat is een signaal wellicht? De EU doet het dus duidelijk niet voor het milieu. Milieu als excuus. De EU dicteert je leven tot in de kleinste details.

De EU is er voor het Grootbedrijf. De EU is er niet voor u!

Lees ook eens verder bij de bron: Lang Leve Europa!


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Erdogan veroorzaakt grote problemen in Duitsland

Europese Rekenkamer kraakt toetredingssteun Turkije