in

EU vindt verrassend 2 miljard euro en kan Griekenland nu redden

De heeft 2 miljard euro in een ontwikkelingshulppot ontdekt en wil met dit geld Griekenland redden. Daarom spreekt de voorzitter van de Europese commissie, Jean-Claude , nu ook van een humanitaire catastrofe in Griekenland.

De EU verklaart de schuldencrisis in Griekenland tot een humanitaire catastrofe. Zoals de EUObserver bericht werd tijdens de ontmoeting tussen , Mario Draghi, François Hollande en de Grieken een tot nu toe onbekend fonds ontdekt. Dit fonds is eigenlijk bedoeld voor ontwikkelingshulp. Daarin bevinden zich 2 miljard nog ongebruikte euro´s. Jean-Claude Juncker zei in Brussel dat men dit geld nu ter beschikking zou stellen aan Griekenland. Juncker zei dat er in Griekenland een “humanitaire catastrofe” zou heersen en dat er daarom nu concreet hulp geboden zou moeten worden. Hij gaf instructies aan eurocommissaris Valdis Dombrovskis om een regeling te treffen hoe dit geld door Griekenland het best “geabsorbeerd” zou kunnen worden.

Juncker zei na de topontmoeting dat het geld er niet voor gebruikt moet worden om gaten in de staatsbegroting te stoppen. Het zou echter gebruikt moeten worden om de sociale problemen van het land te lenigen en jonge ondernemingen bij de groei te helpen. Hoe Juncker wil controleren waar het geld naartoe gaat, zei hij niet. Een van de verwijten van de EU tegenover Griekenland is dat Brussel net doet alsof het niet weet wat Athene doet.

Juncker wil dit probleem met nog meer betalingen oplossen: “Het geld is aanwezig en het wordt niet gebruikt – dat kun je heel moeilijk voor de Europeanen en de Grieken rechtvaardigen als het niet gebruikt wordt.

De Griekse minister-president Tsipras prees de toezegging voor het miljardenproject en zei dat dit een goed resultaat van de minitopontmoeting van Brussel zou zijn.

In Brussel hadden vrijdag een tot nu toe niet in de EU-structuren voorziene commissie, bestaande uit , , de , de Europese commissie en de ECB, overleg gevoerd over de toekomst van Griekenland. Aan tafel ontbraken het en het .

De andere EU-landen hebben geen invloed op dit nieuwe beslissingsproces.

Hoe het belastinggeld precies besteed wordt, is onduidelijk.

Lees verder via E.J. Bron.

Photo by dullhunk


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Jeroen Akkermans en het ‘dingetje’, waarom wordt Jeroen Akkermans niet gearresteerd?

Belastingdienst vraagt uw gegevens parkeerautomaat op