in ,

EU voorzitter: “Landsgrenzen zijn het slechtste idee ooit”

Via nieuwskoerier.nl bereikt deze nieuwe uitspraak van Europese Commissie voorzitter ons:

“Borders are the worst invention ever made by politicians.”

Ja, de ongekozen keizer is duidelijk dat hij (en de ) zich niet zal inzetten voor het bewaken van de binnengrenzen. De reactie van DeDagelijkseStandaard is dan ook gepast:

In Europa hebben we sinds de Vrede van Westfalen van 1648 die zo belangrijke grenzen officieel erkend als de wisselpunten waar de soevereiniteit van de ene heerser ophoudt en waar dat van de volgende begint. Dat is ruim 400 jaar aan bewezen dienst.

Nationale grenzen voorkomen oorlogen en zorgen dat er niet twee legers in elkaars vaarwater bivakkeren. Het geeft aan welke staat waar het geweldsmonopolie heeft, en wiens wetten van kracht zijn. Met andere woorden: ze zijn essentieel.

Dat Juncker weliswaar zo enorm neerbuigend over ze doet zegt genoeg over de lak die hij heeft aan soevereiniteit van EU-lidstaten.

De EU-organisatie leeft duidelijk niet in de realiteit, de EU heeft dan ook slechts één missie: het realiseren van één federale EU overheid voor Europa. Voor het realiseren van één federaal moet je inderdaad geen landen, parlementen, inspraak, soevereiniteit, identiteit, democratie en interne grenzen tolereren.

Dus voor de missie van de EU en Keizer Juncker zijn grenzen inderdaad slecht, voor de rest van ons echter… Getuige weer de hele perikelen, perikelen die trouwens ook tot stand zijn gebracht door de EU.

Lees verder via de Bron: Lang Leve Europa!


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Nieuws, leaks, hacks; onnavolgbare chaos!

Zo voorkom je dat Whatsapp jouw data met Facebook deelt