in , , ,

EU werkt aan wet om data consumenten buiten de unie op te vragen

De werkt aan een wet waarmee bedrijven gedwongen worden om persoonlijke data van klanten te overhandigen, zelfs als deze data buiten de zijn opgeslagen.

De nieuwe wetgeving zou van toepassing zijn bij alle bedrijven in de wereld die zakendoen in de Europese Unie. Ook zou de wet gelden voor persoonlijke data van mensen met alle nationaliteiten en dus niet alleen voor EU-burgers.

De geplande wetgeving wordt besproken tijdens een rechtszaak tussen de en Microsoft. De FBI wil dat Microsoft e-mails overhandigt die opgeslagen staan op servers in .

In 2014 zei de EU over deze zaak nog dat “het toepassen van buitenlandse wetten in andere landen tegen de internationale wetgeving in zou kunnen gaan”. Věra Jourová, Eurocommissaris voor , zegt nu dat de huidige methodes om bewijsmateriaal uit het buitenland te verkrijgen “erg traag en niet efficiënt” zijn.

Opsporingsdiensten moeten volgens haar sneller zijn dan de criminelen.

Alles bij de bron; NU

Lees ook eens verder bij de bron: EU werkt aan wet om data consumenten buiten de unie op te vragen


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Hoe George Soros zich bemoeit met de Italiaanse verkiezingen

Kosten banken weer flink omhoog