in , ,

EU wil 40 euro extra van elke Nederlander

Als een Rupsje Nooitgenoeg wil de Europese Commissie ruim veertig euro extra van elke Nederlander. Dat eist -begrotingscommissaris Oettinger uit . Nu al betaalt ons land als koploper van per persoon zo’n 219 euro per jaar mee aan de Brusselse geldpotten. De totale EU-kosten per Nederlander zouden dan jaarlijks 261 euro per persoon gaan bedragen.

Günther Oettinger legde zijn eis vrijdag in massablad Bild uit Berlijn op tafel: „Per hoofd van de bevolking is dat maar tien cent per dag meer dan nu”, zo vergoelijkt de CDU’er uit de partij van kanselier zijn voorstellingen voor de toekomstige EU-financiering.

De eurocommissaris denkt er niet over na dat Brussel in tijden van de nakende Britse Brexit de broekriem aan moet halen. Van Duitsland wil hij 3,5 miljard extra, wat bij 82 miljoen burgers neerkomt op 42,70 euro of ruim elf cent per inwoner per dag. Voor zo’n 17 miljoen Nederlanders zou dat meerkosten van zo’n 725 miljoen euro betekenen. (Er wordt hierbij niet vermeld of wij voor deze verhoging ook extra belastingen aan de staat moeten betalen!)

De Duitsers daarentegen maar 176 euro. Het totale bedrag dat Den Haag jaarlijks aan Brussel overmaakt is zo’n 3,7 miljard euro, de Duitsers als grootste lidstaat staan aan kop met 14,3 miljard euro. Het gaat veelal naar autoritair geregeerde landen als en Hongarije.

https://www.telegraaf.nl/nieuws/1680663/eu-wil-veertig-euro-extra-van-elke-nederlander

Lees ook eens verder bij de bron: eunmask


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Klaar Wakker
3 jaren geleden

De EU is echt aan het verkeerde adres om bij burgers langs te gaan. En des te meer daar de EU zich niets aan wenst te trekken van referenda en zelfs de NL regering onder druk zet.
Maar ongetwijfeld zullen banken en multinationals maar al te graag bereid zijn om wat extra geld te stoppen in dit mooiste project wat hun ooit is overkomen !!!!

joop
3 jaren geleden

De KK kunne ze krijge. Zijn ze godverdoimme helemaal gestoord

Verfrissend: Juncker wil meer Europa en… meer geld voor Europa

Diyanet-moskeeën roepen in Europa op tot ‘Turkse jihad’