in , ,

EU wil 40 euro extra van elke Nederlander

Als een Rupsje Nooitgenoeg wil de ruim veertig euro extra van elke Nederlander. Dat eist -begrotingscommissaris Oettinger uit . Nu al betaalt ons land als koploper van per persoon zo’n 219 euro per jaar mee aan de Brusselse geldpotten. De totale EU-kosten per Nederlander zouden dan jaarlijks 261 euro per persoon gaan bedragen.

Günther Oettinger legde zijn eis vrijdag in massablad Bild uit Berlijn op tafel: „Per hoofd van de bevolking is dat maar tien cent per dag meer dan nu”, zo vergoelijkt de CDU’er uit de partij van kanselier zijn voorstellingen voor de toekomstige EU-financiering.

De eurocommissaris denkt er niet over na dat Brussel in tijden van de nakende Britse Brexit de broekriem aan moet halen. Van Duitsland wil hij 3,5 miljard extra, wat bij 82 miljoen burgers neerkomt op 42,70 euro of ruim elf cent per inwoner per dag. Voor zo’n 17 miljoen Nederlanders zou dat meerkosten van zo’n 725 miljoen euro betekenen. (Er wordt hierbij niet vermeld of wij voor deze verhoging ook extra belastingen aan de staat moeten betalen!)

De Duitsers daarentegen maar 176 euro. Het totale bedrag dat Den Haag jaarlijks aan Brussel overmaakt is zo’n 3,7 miljard euro, de Duitsers als grootste lidstaat staan aan kop met 14,3 miljard euro. Het gaat veelal naar autoritair geregeerde landen als Polen en .

https://www.telegraaf.nl/nieuws/1680663/eu-wil-veertig-euro-extra-van-elke-nederlander

Lees ook eens verder bij de bron: eunmask


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


Rapporteren

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Verfrissend: Juncker wil meer Europa en… meer geld voor Europa

Diyanet-moskeeën roepen in Europa op tot ‘Turkse jihad’