in ,

EU wil Europese firewall gebaseerd op Chinese internetcensuur, want “democratische waarden” en “transparantie”

De Europese Unie moet een grote stap voorwaarts nemen, en een culturele revolutie op het internet ontketenen. Dat staat in een officieel EU-adviesrapport dat onlangs werd besteld door het Europese Parlement.

Eén van de meest in het oog springende aanbevelingen: de Chinese internetcensuur naäpen, uit naam van “democratische waarden” en “transparantie.”

Als het aan een officieel EU-rapport ligt, gaat de Europese Unie straks een heuse op Chinese leest geschoeide firewall optuigen om de Europese burgers ‘veilig’ te houden.

In China is zo’n grote blokkade – die vrijheid van meningsuiting op het Chinese internet zo goed als uitschakelt – al decennialang een feit. Chinezen kunnen miljoenen websites niet bezoeken, omdat de regerende Communistische Partij ze staatsgevaarlijk vindt.

Zaken die allemaal geweerd worden: de studentenprotesten op het Plein van de Hemelse Vrede, de onderdrukking van Tibetanen, de waarheid over de bloeddorst van de oprichter van het hedendaagse China – Mao Zedong – en de wijze waarop Taiwanezen, Oeigoeren en Hongkongers momenteel geknecht worden.

Zoiets moet er ook in Europa komen, zo staat in het rapport “New Developments in Digital Services” dat het Europese Parlement liet ontwikkelen door het Duitse strategiebureau Future Candy.

Het misbruik van digitale ‘tools’ moet voorkomen worden, en dus dient er ook een grote Europese firewall in het leven geroepen te worden:

Lees verder bij de bron: De Dagelijkse Standaard


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Help mee JDreport.com online te houden

Rapporteren

2 Comments

Laat een reactie achter

    Iedereen vindt er iets van, jij ook?

    LOL! Facebook klaagt Europese Commissie aan om ‘excessieve dataverzoeken’

    Persconferentie waarvan ze niet willen dat je hem ziet: ‘We hebben al een geneesmiddel voor dit virus’