in ,

EU wil Europese firewall gebaseerd op Chinese internetcensuur, want “democratische waarden” en “transparantie”

De Europese Unie moet een grote stap voorwaarts nemen, en een culturele revolutie op het ontketenen. Dat staat in een officieel -adviesrapport dat onlangs werd besteld door het Europese Parlement.

Eén van de meest in het oog springende aanbevelingen: de Chinese internetcensuur naäpen, uit naam van “democratische waarden” en “transparantie.”

Als het aan een officieel EU-rapport ligt, gaat de Europese Unie straks een heuse op Chinese leest geschoeide firewall optuigen om de Europese burgers ‘veilig' te houden.

In is zo'n grote blokkade – die op het Chinese internet zo goed als uitschakelt – al decennialang een feit. Chinezen kunnen miljoenen websites niet bezoeken, omdat de regerende Communistische Partij ze staatsgevaarlijk vindt.

Zaken die allemaal geweerd worden: de studentenprotesten op het Plein van de Hemelse Vrede, de onderdrukking van Tibetanen, de waarheid over de bloeddorst van de oprichter van het hedendaagse China – Mao Zedong – en de wijze waarop Taiwanezen, Oeigoeren en Hongkongers momenteel geknecht worden.

Zoiets moet er ook in komen, zo staat in het rapport “New Developments in Digital Services” dat het Europese Parlement liet ontwikkelen door het Duitse strategiebureau Future Candy.

Het misbruik van digitale ‘tools' moet voorkomen worden, en dus dient er ook een grote Europese firewall in het leven geroepen te worden:

Lees verder bij de bron: De Dagelijkse Standaard


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

LOL! Facebook klaagt Europese Commissie aan om ‘excessieve dataverzoeken’

Persconferentie waarvan ze niet willen dat je hem ziet: ‘We hebben al een geneesmiddel voor dit virus’