in , ,

EU wil meer giftige kwik in onze vis

De is van plan om de maximumgehaltes van kwik in vis te verhogen. Consumenten worden daardoor aan hogere doses van dit giftige metaal blootgesteld. Dit verhoogd de risico's voor de en is onacceptabel.

Daarom starten we vandaag een mailactie gericht aan de Europese Commissie. “Deze plannen zijn absoluut niet in het belang van de consument. Ze gaan regelrecht in tegen de wetenschappelijke consensus dat kwik heel giftig is en zo min mogelijk in ons voedsel terecht moet komen “, stelt Jurjen de Waal, campaigner bij foodwatch.

>> naar de e-mailactie

De Europese Commissie wil de toegestane kwikwaarden bij roofvissen verdubbelen (van 1 tot 2 milligram per kilo vis). Anderzijds wil ze de maximumgehalten voor vissoorten met lage kwikgehaltes verlagen (van 0,5 tot 0,1 milligram per kilo vis).

Europese Commissie probeert een truc uit te halen

Volgens foodwatch is dit laatste voornemen vooral een “truc” om de versoepeling van de maximumgehalten te camoufleren.

>> naar de e-mailactie

Kwik extreem giftig

Kwik is een extreem giftig metaal. Door menselijk handelen, vooral door de uitstoot van kolencentrales en het gebruik van vervuilende pesticides, komt kwik in de oceanen en binnenwateren terecht.

Lees verder bij de Bron: foodwatch


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

En waar ging die 200 miljard euro staatsschuld precies naar toe?

Politie blunder (zoveel) met foto en brandmerkt vrouw daarmee onterecht tot verdachte