in , ,

EU wil nog meer controle: Database van Bitcoin eigenaren

De laat er geen gras over groeien en nadat de recente terroristische als een godsgeschenk uit de hemel kwamen vallen, gaan ze voortvarend te werk.

Ze zullen zelf wel krom liggen van het lachen door het volgende soort officiële zinnen: Om het terrorisme te kunnen bestrijden moeten alle eigenaren van Bitcoins in een database worden geregistreerd.
Het was een kwestie van tijd.

Als gevolg van de recente terroristische aanslagen werkt de Europese Commissie aan een plan om een verplichte gecentraliseerde database te maken van mensen die eigenaar zijn van Bitcoins (digitaal geld).

Natuurlijk is het officiële verhaal dat de wordt gebruikt voor het financieren van terrorisme. Dus, in het belang van de veiligheid voor iedereen is er nog wat meer autoriteit nodig om de financiën van de burger te bespioneren.

Vanaf het allereerste begin hebben overheden natuurlijk al een bloedhekel gehad aan Bitcoins. Het idee allen al, dat er een gedecentraliseerde geldeenheid is die ze niet kunnen controleren. Niet voor niets dus dat naar verluidt intussen de FBI grootaandeelhouder is.

Bij de bestaande valuta kunnen overheden banken controleren, wel met de goedkeuring van de almachtige centrale bank, en iedere rekening in beslag nemen die ze willen. Ook worden er door overheden regelmatig hoeveelheden contant geld van burgers gestolen, dus dat ze dergelijke dingen doen, staat buiten kijf.

Maar, met Bitcoin kunnen ze helemaal niets van dat alles.

Bitcoin is een gedecentraliseerd systeem en het is voor niemand mogelijk, ook niet voor overheden, om te kunnen controleren.

Dus, hoe meer mensen Bitcoins gebruiken, des te meer controle verliezen overheden.

De geschiedenis laat zien dat failliete overheden bijna altijd hun toevlucht nemen tot kapitaalcontrole. Het creëren van grote obstakels waardoor het spaargeld van mensen gevangen blijft binnen het rottende systeem.

We zien dit meer en meer gebeuren op het Europese vasteland. Veel banken daar hebben beperkingen ingesteld over hoeveel geld mensen mogen opnemen van hun eigen spaarrekening. Daarnaast is er de voortdurende oorlog tegen contant geld.

Met Bitcoin kun je ontsnappen aan al controlemaatregelen van overheden en banken en daarom is het ook een regelrechte nachtmerrie voor failliete overheden.

Je zou daarom denken dat iedere failliete een systeem zoals Bitcoins zou omarmen.

Dat in plaats van een duidelijke technologische trend bestrijden, zij banken en andere monetaire beleidsmakers zouden aanmoedigen om het concept van Bitcoin te integreren in het financiële systeem, zodat ze meer concurrerend en innovatief zouden worden.

Maar, dat is niet wat er gebeurt. Overheden hebben nu eenmaal de gewoonte om precies het tegenovergestelde te doen van wat ze eigenlijk zouden moeten doen. De enige “oplossing” die zij kunnen bedenken, is meer overheid, meer regels, meer spionage en meer controle.

En natuurlijk komen alle terroristische aanvallen als geroepen. Een geschenk uit de hemel zoals Erdogan zei, na de door hem georganiseerde mislukte staatsgreep.

Het is natuurlijk de grote vraag of het overheden gaat lukken om Bitcoins onder controle te krijgen. Simon Black van Sovereign Man denkt van niet. Hij denkt dat het soort dreigementen die overheden maken alleen werken in de fysieke wereld en niet in de digitale en dat is de enige plek waar Bitcoin bestaat.

Simon geeft als voorbeeld, dat wanneer de overheid wapens gaat verbieden zij deze zelf zullen gaan maken met behulp van 3D printers. Wanneer ze proberen om e-mail verkeer te bespioneren burgers dit zullen omzeilen door gebruik te maken van de open source software die overal is te krijgen.

En als zij hun eigen valuta volledig om zeep helpen door al hun kapitaal-controlemaatregelen die zullen komen, dan, zegt Simon, duwen we met z'n allen geld in de en gaan we Bitcoin gebruiken.

Lees verder via Bron: Niburu.co

Photo by zcopley cc


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Ondertussen in Australië: Vaccineren of dokken

“Secretaris-generaal Dag Hammarskjöld van de Verenigde Naties uit de weg geruimd door CIA”