in , , , ,

EU wil patenten op groenten verstrekken gezondheid burgers in gevaar

Wat voor idioten er bij het Europees Octrooibureau werken weten we niet, maar ze hebben waarschijnlijk de sleutel gekregen van de wijnkelder van Jean Claude Juncker. Hoe anders te verklaren dat men bereid is op natuurlijke groenten en fruit patenten te verstrekken? En dan ook nog aan Baysanto…. de gifmengers.

Hoewel het volgens de EU-wetgeving verboden is om een octrooi aan te vragen voor een natuurlijke groente of fruit, heeft het Europees Octrooibureau een uitzondering gemaakt voor /Bayer. Het agrochemische en farmaceutische bedrijf mocht een octrooi voor broccoli aanvragen. Uiteraard willen Monsanto/Bayer en andere zaadgoedreuzen dit “precedent” gebruiken om nog eens honderden aanvragen voor het patenteren van natuurlijke groenten en fruit op te eisen.

Waar anders kan dit gebeuren dan in het EU- technocratenbolwerk in Brussel.

Het Europees Octrooibureau heeft duidelijk besloten in het belang van de industrie en is niet in staat de belangen van God de samenleving te verdedigen. Louter qua inhoud is dit patent volledig duister. Bovendien kruist dit “patent op broccoli” in tegen de bestaande wetgeving in veel lidstaten van de .

In bijvoorbeeld zijn octrooien voor planten en dieren uitgesloten. Daarom kan er ook geen patent op broccoli worden verstrekt.

Het gevaar ligt nu in het feit dat het EU-Octrooibureau een precedent heeft geschapen volgens welk model toekomstige aanvragen dienovereenkomstig kunnen worden beslist.

Voor het Europees Octrooibureau kunnen deze gemakkelijk in de duizenden lopende aanvragen lucratief worden, omdat voor elk verleend patent het octrooibureau geld ontvangt. De belangen van de burgers worden derhalve verkwanseld door de EU, en met het patent op zak kunnen de ondernemingen dan fors gaan cashen – bij de consument.

Elk product rond de groenten is dan onderworpen aan een vergunning: zaden, de groenten zelf, soepen, enz. Iedereen die de groenten wil planten, moet dan royalty’s betalen.

Als de patentering van groenten en fruit niet wordt gestopt, zullen boeren en tuiniers binnenkort in een gevaarlijke afhankelijkheid van slechts enkele gifmengers bedrijven terechtkomen (Monsanto/Bayer, Syngenta en DuPont). We moeten met een glimlach om de mond nog even terugdenken aan onderstaand filmpje, waarbij iemand beweert dat je probleemloos een kwart van een fles RoundUp kunt opdrinken….. tot hij er een aangeboden krijgt.

We hebben het vaker gezegd en herhalen het nog maar eens: de belangen en de van haar burgers zal de Europese Unie worst wezen. En we hebben zo het vermoeden dat er bij de totstandkoming van de nieuwe bijna-monopolist Monsanto/Bayer een aantal mensen in Brussel ineens erg veel geld in de portemonnee heeft…. Baysanto…. een huwelijk gesloten in de hel.

gif

In Duitsland is de broccoli-kwestie al in het parlement aan de orde gekomen en op de vraag wat de mening van de federale regering op de beslissing van het Europees Octrooibureau is, aangezien patentverlening op natuurlijke planten in Duitsland verboden is, antwoordde het ministerie van : “Het federale ministerie van Justitie onderzoekt deze beslissingen. Daarna zal worden besloten welke stappen zullen worden ondernomen “.

Dit antwoord klinkt niet als een solide plan. Als de politiek niet stopt met het verlenen van deze patenten, wat is dan de volgende stap?

De zaadgoedindustrie is nu al zo geconcentreerd als de pest. De tien grootste zaadbedrijven domineren driekwart van de commerciële zaadmarkt. Wereldwijd. Ze controleren ongeveer 53% van de wereldmarkt. Met -vernietigende genetisch gemodificeerde zaden controleren ze 90% van de wereldwijd verkochte en genetisch gemodificeerde zaden.

Er zijn echter grote regionale verschillen: in India is het aandeel commercieel verkochte zaden 30%, in Afrika momenteel slechts 10%. De dominantie van commerciële zaden ligt dus in de geïndustrialiseerde landen. Gerichte fusies en overnames van octrooien en wettelijke kaders hebben deze ontwikkeling in westerse landen bevorderd.

De politiek laat het – zoals zo vaak – weer eens afweten.

Lees ook eens verder bij de bron: Stop de Bankiers


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

BAM! Huishoudens door BTW-verhoging volgend jaar 300 euro duurder uit

Zweden staat in brand: “jongelui” trekken auto’s afbrandend door de steden