in , ,

EU woest: Traditioneel gezin vanaf nu gedefinieerd in grondwet van Hongarije

yellow family sign

Het traditionele gezin

 met vader en moeder, man en vrouw, is nu deel van de Hongaarse grondwet. Daardoor mogen bijvoorbeeld enkel nog getrouwde koppels kinderen adopteren.

Dat betekent echter dat homoseksuelen, transgenders, non-binairen en andere “niet-traditionele geaardheden of gezinnen” geen kinderen meer kunnen adopteren, omdat homohuwelijken niet erkend worden in Hongarije. Dat heeft het parlement beslist.

De Fidezs-partij van Viktor Orban heeft een meerderheid in het parlement. De wetten werden daardoor met een ruime meerderheid goedgekeurd.

Met de nieuwe wetten schopt Hongarije tegen de schenen van de Europese Unie die deze wetswijzigingen als discriminerend ziet. Zeker het feit dat enkel nog getrouwde heterokoppels kinderen kunnen adopteren, doet stof opwaaien.

De Europese Unie dreigt met sancties.

De term “het gezin” krijgt een duidelijke definitie in de grondwet. Ook wordt de christelijke opvoeding nu grondwettelijk bepaald, net als “het recht om op te groeien in de sekse die bij de geboorte is toegewezen.“­ Daarmee worden geslachtsveranderingen uitgesloten door de grondwet.

Scholen mogen door de nieuwe grondwetswijzigingen ook enkel en alleen nog maar onderwijs aanbieden “in overeenstemming met de identiteit van Hongarije en de christelijke cultuur.” Wat dit in de praktijk zal betekenen …

Lees verder bij de bron: Sceptr

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
girl in white and black shirt holding baby in white onesie

Groep hoogleraren: Deze lockdown is disproportioneel

closeup photo of flower covered in snow

Aanvoer cocaïne voor Nederlandse ‘Witte Kerst’ op hoogtepunt: 4.128 kilo in 4 dagen