in , ,

EU zet licht op groen voor ‘internetfilter’

Het heeft de weg opengelegd naar een nieuwe Europese auteursrechtenwet. De bevat een controversiële richtlijn waardoor bedrijven als en foto’s en ’s vooraf moeten scannen op inbreuken op de auteurswetten. In het ‘Artikel 13’ van de wet staat dat internetplatformen automatisch content moeten screenen en filteren die gebruikers uploaden.

Heel wat prominente experts, waaronder internetpionier Vincent Cerf, hebben zich tegen de maatregel uitgesproken. Zij vinden dat het karakter van het door de wet geschaad wordt: van een plek waar informatie op een vrije manier wordt gedeeld verandert het net in een plek waar iedereen in de gaten wordt gehouden en gestuurd wordt.

Naast ‘Artikel 13’ is er overigens ook nog een ‘Artikel 11’ dat voor controverse zorgt. Dit artikel beschrijft een soort ‘linkbelasting’ die de auteursrechten van uitgevers en journalisten beter moet beschermen en het voor hen gemakkelijker moet maken om te verdienen aan hun inspanningen. Zo zou er bijvoorbeeld betaald moeten worden voor het doorlinken van nieuwsartikelen.

De nieuwe wet is goedgekeurd in de commissie Juridische Zaken en gaat volgende maand naar het Europese Parlement. Daarna moeten de lidstaten erover stemmen.

Alles bij de bron; Computable

Lees ook eens verder bij de bron: EU zet licht op groen voor ‘internetfilter’


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
EU=NWO
2 jaren geleden

Zullen we eerst niet wat richtlijnen vaststellen over de bevoegdheden van de EU en de staatsrechtelijke inhoud van de EU?? Het wordt met de dag gekker in Brussel. De EU is niets minder dan een coup van de nIeuwe Wereld Orde of wel de Bilderberggroep. Gaat het bovendien niet wat heel erg veel dat de EU regelgeving gaat uitbrengen over internet? Democratie heeft plaats gemaakt voor een fascistisch polit buro. Werkelijk het allerlaatste waar de burgers van de EU op zitten te wachten. Een revolutie is niet ver weg !!!

Duitsland veroordeeld voor “kankerverwekkend” nitraat in water

Staatscommissie oppert bindend referendum en constitutioneel hof