in , , ,

Eurocommissaris Kroes betoogt weer voor meer EU-macht

Een dag geen macht gegraaid is een dag niet geleefd. Dat moet het levensmotto zijn van Eurocommissaris Neelie Kroes en haar collega's.

De EU en de eindeloze zoektocht naar meer macht

Europa moet tot een veel ambitieuzere economische agenda komen. Koudwatervrees voor overdracht van bevoegdheden aan Brussel is daarbij volstrekt onnodig. Dat zegt eurocommissaris Neelie Kroes in een interview met De Telegraaf.

‘Voor die structurele hervormingen is een gemeenschappelijke discipline nodig', zegt ze in navolging van president Mario Draghi van de . Ze steunt daarmee, tegen de lijn van haar eigen in, zijn oproep zaterdag voor meer economische coördinatie vanuit Brussel.

Weer een prachtig Kroesisme dus. Meer Brussel is altijd de oplossing die voor elk probleem wordt aangedragen – en koudwatervrees voor het overdragen van bevoegdheden is dan uiteraard ook nooit gewenst. Meer bevoegdheden voor de EU, de panacee van de EU-dictatoren.

Neelie volgt uiteraard maar wat graag de Centrale Bankier Draghi

Draghi was inderdaad ook zo geweldig in het nieuws laatst, wat nu dus door Dictatrice Kroes wordt bevestigd, het artikel begint al meteen goed:

De eurolanden moeten hun economische beleid op Europees niveau afstemmen om een herhaling van de van de afgelopen jaren te voorkomen.

Kennelijk is Dhr Draghi wat vergeetachtig! Het was juist de ECB die voor deze problemen zorgde. En kennelijk moeten we ons nu nog meer inkopen bij de ECB om die problemen veroorzaakt door de ECB dan ook weer op te lossen?

De onbalans in de noodzaakt vergaande overdracht van bevoegdheid

Dhr Draghi gooit vervolgens nog een kneiter van een onwaarheid in het mandje:

”Voor het begrotingsbeleid is al een zekere gemeenschappelijke discipline. Maar de grote onbalans tussen eurolanden is veroorzaakt door een gebrek aan structurele hervormingen in sommige landen. De volgende stap is om structurele hervormingen ook onder een gemeenschappelijke discipline te brengen.” De economische coördinatie die de afgelopen jaren in de eurozone is ontstaan ziet Draghi als ”een eerste stap” op weg naar een perfecte muntunie.

De ongelijkheid in komt door het gebrek aan structurele hervormingen? Huh? Weet je dat zeker, Draghi? De onbalans komt dus niet omdat landen als Griekenland en  altijd al een ander economisch systeem hanteerde dan landen als Nederland en Duitsland? Die onbalans komt niet doordat we de muntunie ondanks onbalans gestart zijn? Kennelijk was het veel te vroeg invoeren van een onmogelijke, gemeenschappelijke munt geen onderdeel van het probleem? Natuurlijk wel!

Die grote onbalans komt niet door gebrekkige hervorming, die komt juist door de grote Europese diversiteit aan de oorsprong! Dat was uiteraard bij de start van de monetaire unie wel bekend. Het is ook veelvoudig uitgesproken (o.a. hierhier) dat met die onbalans een gezamenlijke munt invoeren naar problemen moest leiden. Toch is toen die munt ‘onomkeerbaar' en valuta uitsluitend doorgedrukt, wetende dat over de rug van die problemen de rest (de EU Superstaat) wel moest volgen. Als je namelijk eenmaal iemands portemonnee volledig in handen hebt… Wie vertelde ons dat ook alweer?

“Give me control of a nation's money and I care not who makes the laws.”
– De crimineel M.A.  (1744-1812), de grondlegger van het Centrale systeem

En déjà vu! Het is ze gewoon weer opnieuw gelukt met de ! Lees verder via Lang Leve Europa!.

Photo by dddoc1965


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Thuiszorg communiceert onveilig

Schande: vanaf 2015 kost de studie van uw kind € 13.000 meer.