in , , ,

Europa buigt voor Monsanto: Glyfosaat blijft op de markt

Het Europees Parlement is vandaag akkoord gegaan met een nieuwe toelating van het omstreden landbouwgif voor de duur van maximaal zeven jaar. Dat is weliswaar korter dan de toelating van vijftien jaar die de had voorgesteld, maar volgens partijen als De Partij voor de Dieren nog altijd te lang.

De partij pleitte eerder voor een totaalverbod op glyfosaat. ‘Teleurstellend dat ook het Europees Parlement de winst van multinationals als Monsanto belangrijker vindt dan ons en de van mensen en dieren,’ aldus Europarlementariër Anja Hazekamp.

‘Dit gif is bijna niet te mijden en moet van de markt worden gehaald nu de veiligheid voor mens en dier niet kan worden gegarandeerd,’ vindt Hazekamp.

Het wijdverspreide gebruik en de kankerverwekkende werking van glyfosaat zijn een gevaarlijke combinatie. Dit gif komt voor in rivieren, in grondwater en in ons . Onderzoek wijst uit dat de helft van alle mensen in Europa glyfosaatsporen in zijn of haar lichaam heeft.monsanto-cartoon-1

Voorstellen van de Partij voor de Dieren om particulier gebruik en gebruik in openbare parken en speeltuinen te verbieden kregen wel steun in het Europees Parlement.

Glyfosaat is het meest verkochte landbouwgif ter wereld. Het gif doodt onkruid in tuinen en wordt op grote schaal toegepast in de landbouw. De Wereldgezondheidsorganisatie waarschuwde vorig jaar dat het gif waarschijnlijk kankerverwekkend is. Mogelijk heeft het gif daarnaast een hormoonverstorende werking. Producent Monsanto en het dagelijkse Europese bestuur houden echter vol dat het gif veilig is voor gebruik. De Europese Commissie had daarom een voorstel gedaan om glyfosaat opnieuw toe te laten voor de maximale termijn van vijftien jaar.

Lees verder op Joop

Lees verder bij de Bron: zaplog


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
wat ze u niet vertellen
5 jaren geleden

De EU heeft geen ruggengraat, is zwaar autistisch, en vertegenwoordigt de Europese belastingbetalers al helemaal niet.
EU parlementariërs gedragen zich als parasieten van de samenleving, schaamteloze eters uit de staatsruif. Banendraaideur van en naar de belastingontwijkende (gesubsidieerde) minder dan nutteloze bedrijven.

De EU is opgezet door de CIA, door de VS dus.
De Balkanoorlog was helemaal een joy-ride van en voor de VS,
Nu doet de VS het weer in en met Oekraïne.

Monsanto is geen gewoon bedrijf.
Het is vergroeid met het Witte Huis, en met het State Department; zodoende ook met de VN, WTO-GATT, TPP en binnenkort TTIP; associatieakkoord Oekraïne is verkapt voorsorteren op TTIP.

Glyfosaatresiduen zitten al in vrijwel al ons brood, koekjes, zuivel, vlees, industrieel verwerkt voedsel, in ons drinkwater, moedermelk, urine. Kanker incidentie neemt hard toe. glyfosaat gaat – binnenkort, als dit zo hard doorgaat – onvermijdelijk samen met glyfosaat resistentie gmo’s. GMO’s zijn op zichzelf ook al kankerverwekkend. Net de bedoeling van de VS, EU, de globalisten. Probleem->Reactie->Oplossing. Schuiven ze hun global Obamacare erin, global gentherapie. Het is hen menens, psychopaten zijn het. We moéten die criminelen stoppen.

‘The next aim was merging Big Pharma with Big food producing giants, and the Pentagon’s National Defense University took note in a 2003-issued paper
– “Agribusiness (now) is to the United States what oil is to the Middle East.” It’s now considered a “strategic weapon in the arsenal of the world’s only superpower ->

GM has clearly become a strategic, geopolitical tool for Washington. http://www.mindfully.org/GE/2005/Geopolitics-GM-Food6mar05.htm

“In her December 2009 cable, Clinton describes the U.S. strategy in promoting agricultural biotechnology.
The U.S. Council on Foreign Relations puts it this way:
‘We need world government to control food supply’ -> ]
USDA and USAID, as they also “have resources to help posts support USG biotech policy.”

Henk
Antwoord aan  wat ze u niet vertellen
5 jaren geleden

Met het bovenstaande ben ik het roerend eens. Ik vraag me echter af hoe we deze wereldwijde millieu verontreinigende en ziekmakende multinationals en politiek kunnen stoppen. De massa interesseert het blijkbaar niet. Ik ben bang dat de verkiezingen ook niets zullen uithalen want de politiek laat zich stevig beïnvloeden door lobbyende bedrijven.

COA betaald gemeente 100 euro per dag voor crisisopvang asielzoeker

Stop de Microsoft-spyware in Windows