in ,

Europa geeft groen licht voor genetisch gewijzigde organismen

De heeft een akkoord bereikt over de toelating van de teelt van genetisch gewijzigde organismen (ggo). Individuele lidstaten die hier echter niet voor te vinden zijn, zoals Frankrijk, kunnen de teelt van ggo-gewassen op hun grondgebied wel verbieden. Dat heeft een Europees diplomaat verklaard.


Ieder weldenkend mens kan nu al verzinnen dat het verbieden niet zal gaan gebeuren, vooral niet in Nederland.

Benieuwd wat er gebeurt als je ratten langere tijd mais te eten geeft? Het volgende plaatje maakt dit duidelijk. Zou het echt voor mensen anders gaan?rat-tumor

 

Er is slechts één studie gedaan naar de lange termijn effecten van GMO/GGO voedsel op dieren en dat is een Franse studie, waar de bovenstaande plaatjes vandaan komen.


Het akkoord moet op 12 juni nog door de milieuministers geformaliseerd worden, maar de permanente vertegenwoordigers van de 28 lidstaten konden een doorbraak forceren in het dat al jaren muurvast zat.

De lidstaten die tegenstander zijn van ggo-gewassen kunnen voorts de transit van ggo's niet verbieden.

De zaadfabrikanten wachten al 14 jaar op de opening van de Europese Unie voor de teelt van ggo-gewassen. Vandaag worden ze geconfronteerd met erg verschillende procedures in de verschillende -landen. Dat leidde tot zeer moeilijke en lange procedures, die dan telkens voor politieke heibel zorgden.

Vier ggo's hebben een teelttoelating gekregen, maar slechts één wordt vandaag nog geteeld: de MON810-maïs van het Amerikaanse . Zeven andere teeltaanvragen wachten nog op een antwoord, meer via HLN.be.


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Alarm drie Nederlandse banken, media zwijgen

Geweldig toch, nu de zorg bijna compleet is afgebroken: Zorgnota wordt duidelijker