in , , ,

Europarlement eist excuses van lidstaten ‘voor misdaden tijdens koloniale periode’

rawpixel / Pixabay

Druk dagje vandaag, na het besluit om te gaan slopen en dat iedere nieuwe auto een rijdende digitale gevangenis wordt, hebben ze nu het idee gevat dat alle blanke mannen en vrouwen schuldig zijn aan misdaden die ooit in het verleden begaan zijn en daarbij veel te racistisch.

Het vindt dat EU-landen veel meer moeten doen om het ,,structurele racisme’’ tegen mensen van Afrikaanse afkomst in tegen te gaan.

De lidstaten moeten ook stoppen met ,,etnisch profileren” bij migratie en misdaad- en terrorismebestrijding.

Daarnaast moet er volgens de parlementariërs een einde komen aan het mishandelen van aangehouden Afrikanen door de . Het parlement heeft daar dinsdag toe opgeroepen, met 535 tegen 80 stemmen, zonder specifiek landen te noemen.

De afgevaardigden vinden verder dat EU-landen excuses moeten aanbieden voor misdaden tegen de mensheid gedurende de koloniale periode. Kunst die destijds is gestolen, moet worden teruggegeven.

Lees verder bij de bron: ThePostOnline


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

ABN Amro, staatsbank vraagt bankvergunning aan in VS, ofwel ‘too big to fail’ is geen probleem

Europese Commissie wil analyse veiligheidsrisico’s 5G, gezondheidsrisico’s boeit niet