in , , ,

Europarlement eist excuses van lidstaten ‘voor misdaden tijdens koloniale periode’

rawpixel / Pixabay

Druk EU dagje vandaag, na het besluit om internet te gaan slopen en dat iedere nieuwe auto een rijdende digitale gevangenis wordt, hebben ze nu het idee gevat dat alle blanke mannen en vrouwen schuldig zijn aan misdaden die ooit in het verleden begaan zijn en daarbij veel te racistisch.

Het Europees Parlement vindt dat EU-landen veel meer moeten doen om het ,,structurele racisme’’ tegen mensen van Afrikaanse afkomst in Europa tegen te gaan.

De lidstaten moeten ook stoppen met ,,etnisch profileren” bij migratie en misdaad- en terrorismebestrijding.

Daarnaast moet er volgens de parlementariërs een einde komen aan het mishandelen van aangehouden Afrikanen door de politie. Het parlement heeft daar dinsdag toe opgeroepen, met 535 tegen 80 stemmen, zonder specifiek landen te noemen.

De afgevaardigden vinden verder dat EU-landen excuses moeten aanbieden voor misdaden tegen de mensheid gedurende de koloniale periode. Kunst die destijds is gestolen, moet worden teruggegeven.

Lees verder bij de bron: ThePostOnline


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Steun mij, zodat u op de hoogte blijft!

Tikkie | PayPal

Rapporteren

Één reactie

Laat een reactie achter
  1. Aardig om terug te gaan naar het verleden en de giga fouten die zijn gemaakt. Maar laten we dat dan wel eerlijk doen. Van de inkomsten van dergeljke vergrijpen kwamen de inkomsten bij die hele kleine elite terecht. Burgers waren in alle gevallen slechts slachtoffer omdat zij als soldaat hun leven mochten riskeren.
    Het geld en de landerijen en wateren kwamen terecht bij koningen, koningshuizen, banken, RK kerk. Als er iets recht getrokken moet worden moet daar worden begonnen. De trap moet van bopvenaf worden schoon gemaakt.
    En nu we toch zo goed bezig zijn: hoe denkt NATO goed te maken wat zij zelf aan schade heeft aangericht onder andere door de bombardementen in Servie …. en in zoveel andere landen?

Iedereen vindt er iets van, jij ook?

ABN Amro, staatsbank vraagt bankvergunning aan in VS, ofwel ‘too big to fail’ is geen probleem

Europese Commissie wil analyse veiligheidsrisico’s 5G, gezondheidsrisico’s boeit niet