in , , ,

Europarlement roept op tot ‘echte Europese overheid’

Herinnert u zich nog het referendum over de Europese Grondwet? Herinnert u nog het referendum over associatie-uitbreiding van de EU? Herinnert u zich nog het Brexit referendum? Het ongenoegen met het huidige EU vluchtelingen- en grensbeleid?

Het Europarlement was dinsdag in het nieuws, hun voorzitter (Martin Schulz) roept op tot het formeren van een echte Europese overheid:

Martin Schulz has said it was time for a “genuine European government” to replace the unelected European Commission. The parliament's president said an elected government would have to answer to the European parliament would “make for more transparent political accountability at the EU level”.

Fijn dat de voorzitter van het Europarlement heeft bevestigd dat de Europese Commissie inderdaad niet gekozen is. De voorzitter geeft ook aan dat de Europese Commissie zich nu inderdaad niet hoeft te verantwoorden aan het parlement (of wat dat betreft: de burger). En oh, de EU is nu niet transparant. Waarheden. De oplossing hiervoor, echter, is juist nietde oplossing die Schulz aandraagt.

Meer EU

De standaard oplossing voor EU-problemen is altijd meer EU. Ook dit, een officiële Europese overheid, betreft meer EU. Deze officiële Europese overheid (reeds weggestemd door en Frankrijk trouwens) heeft immers meer macht en mandaat dat een onofficiële, ongekozen overheid. En dat is precies waar men op uit is, al sinds de start van de EU als lobbyorganisatie voor het Europese grootbedrijf.

Mr Schulz said his plans for a European government do not mean just “more Europe” as he called for a clear separation of powers between an overarching federal government and member states.

Ofwel, het VS model. Nee, dank u. Dat lijkt namelijk toch vooral op méér EU.

He also called for the European parliament to be expanded with a second chamber, suggesting an upper house made up of representatives of the member states, like the US Senate or Germany's Bundesrat.

Gewoon blijven proberen. We betalen deze man immers met ons belastingsgeld voor zijn lange adem. Hij kan dus rustig jaar in jaar uit met de officiële “party line” komen (dat meer EU beter is), vroeg of laat lukt het hem (of zijn opvolger) gewoon een keer. Hij hoeft immers nergens verantwoording af te leggen naar kiezers en het europarlement is zo eurofiel als maar kan, die zal geen nee zeggen dus. [Het bericht gaat verder onder de afbeelding]

governmentgetsin

De Drogredenen

An elected government answerable to the European parliament would “make for more transparent political accountability at the EU level,”

Dat “Meer EU”-excuus kennen we ondertussen: “Ja echt, de EU wordt meer transparant als u meer macht overdraagt naar de EU. Ja, dat is dan wel éénrichtingsverkeer, uiteraard, maar probeer het gewoon eens!” Een bijzonder slappe poging tot het voeren van PRS.

He called for a clear delineation of powers between a federal government and member states, adding that Brussels should not interfere in matters that can be regulated at a national level.

Schulz doet hier een Buma'tje: gebruikt kiezersbedrog door minder EU te beloven om meer EU mee te verantwoorden. Dit was trouwens ook de (drog)reden dat Timmermans aangesteld werd, om de Brusselse EU minder te laten bemoeien met onzin-dingen. U kent het resultaat van Timmermans, met o.a. de asielzoekersboete van 250.000 euro per geweigerde asielzoeker, EU uitbreiding met Turkije, TTIP als geostrategische overeenkomst en het ‘uitroeien van monoculturele lidstaten'.

De Mono-Democratie: Keuze uit 1 optie.

Maar nu komt de aap uit de mouw van Dhr Schulz:

If citizens were dissatisfied, they could “replace one European government with another through elections,” he wrote.

Precies, u herkent in deze uitspraak uiteraard direct dit citaatje:

“No Matter Who You Vote For The Government Always Gets In”

Martin Schulz zegt het duidelijk ‘replace one for another'. En precies daarover schreven we eerder vandaag reeds: oligarchie. Of te wel, als de macht éénmaal overgedragen is, kan je stemmen tot je een ons weegt, maar een eurofiel bestuur dat buigt naar de belangen van de VS en de multinationals ten koste van de eigen bevolking is een garantie.

Zie alleen al de Nederlandse mono-democratie als succesvol voorbeeld. Wie je ook kiest,neoliberaal beleid dat kiest voor multinationals, bezuinigingen en vergaande machtsoverdracht naar de EU is wat je krijgt. Dat echter liever lokaal met mensen die je enigszins ergens herkent, enigszins ergens controle over hebt en enigszins ergens kan bereiken, dan geanonimiseerd, gecentraliseerd en totalitair willekeurig ergens in de wereldvreemde bubbel van de Brusselse EU.

Vergis je niet: als de EU een overheid wordt, weten we nu uiteraard al precies wat voor type overheid dat wordt. Met dank aan Schulz voor de uitleg.

Via: Ninefornews.nl.

Lees verder via Bron: Lang Leve Europa!


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

“Werkelijk niet om aan te zien”: Razende en krijsende EC voorzitter Frans Timmermans

Ernstig ziek meisje heeft onze hulp nodig! #KingAlert