in , , , , ,

Europa’s vrachtcultus? Staande aan de kust, te wachten op ‘vrachtschepen’… Een volledige cirkel van koloniale ironie

red and white ship on sea under white clouds

Ik weet niet zeker wat politiek incorrect is, wat tegenwoordig niet, maar verpest het – sommige aspecten van de geschiedenis zijn gewoon te absurd om er niet door te worden geamuseerd. Het wordt nog grappiger wanneer, onderworpen aan bepaalde lenzen van politieke correctheid, de vrolijkheid wordt vermenigvuldigd tot eersteklas zwarte humor. In de preek van vandaag geeft het kolonialisme zo’n prachtige tip van de tafel.

Denk eens aan een culturele eigenaardigheid van de vorige eeuw – ‘vrachtcultus’ die in sommige onontwikkelde landen zoals Papoea-Nieuw-Guinea verscheen. De lokale bevolking werd ‘gezegend’ met bezoeken van Europeanen, die met enorme boten aan land kwamen.

Een primaire invloed die de Europeanen achterlieten was Pidgin English, een verkorte versie van het Engels die vertederend direct is (Prins Philip werd op sommige kusten bekend als “Fella behoort Missus Queen”).

Een treuriger aspect was de ontwikkeling van vrachtculten – eenvoudig levende mensen met weinig blootstelling aan de buitenwereld die gebiologeerd waren door de overvloedige, vreemde, prachtige voorwerpen die door buitenlanders aan land werden gebracht.

Ze associeerden dit spul met de komst van schepen, en velen keken en wachtten jaren op de terugkeer van schepen, en met hen, meer wonderbaarlijke lading.

Bespot die mensen op eigen risico, want nu zijn de rollen op een poëtisch-rechtvaardige manier omgedraaid. Diezelfde kolonialisten die aan land kwamen in Papoea-Nieuw-Guinea en de stank van royalty’s en bedwelmende primitieve stammen met Euro-goederen brachten, staan ​​nu aan de kusten van het VK, starend naar de zee, wanhopig hopend dat een LNG-vrachtschip aankomt, en Papoea-Nieuw-Guinea zou heel goed de thuisbasis kunnen zijn van dat LNG.

Karma heeft gevoel voor humor.

Niets tegen uw energiecrisis, VK; het is echt een tragedie in wording. Het pijltje van verantwoordelijkheid is meer gericht op de voorhoofden van de klimaatgekken die je het stuur hebt laten overnemen. Hun koppigheid is werkelijk adembenemend; het is alsof ze op het dek van de Titanic naar het gapende gat in de zijkant staren en verklaren dat het schip in de eerste plaats een saladebar nodig heeft.

Hé, onze regeringen zijn ook geïnfiltreerd door die termieten, dus ik lach niet; Ik denk dat het enige verschil is dat, aangezien onze olie- en gassector nogal cruciaal is voor de economie hier, onze regering het veel moeilijker heeft om het te doden.

Hier in Canada zouden sommigen van ons graag willen helpen. We sturen u graag wat aardgas op. We hebben veel. We kunnen het je gewoon niet bereiken, omdat we federale leiders hebben die veel meer geven om wat de VN denkt dan om hoe ze een land moeten besturen en besturen. Een heel land, dat wel. Poetin bouwt een gasleiding in Europa en speelt vervolgens spelletjes om de hoeveelheid roebels te maximaliseren. Canada kiest ervoor om niet eens in het spel te komen.

We werken aan LNG-exportcapaciteit, ondanks enkele bizarre interne obstakels. Een paar terminals kunnen een paar jaar nadat je doodvriest klaar zijn. Als je wilt weten waarom we geen aardgas voor je kunnen krijgen, is een goede lokale plek voor de Britten om te beginnen met de meppende banen bij Extinction Rebellion, de erbarmelijke groep zwaaiende en onwetende anarchisten die daar ontstond en zich hier verspreidde zoals natuurbrand, een soort COVID-18.

Je kunt ze trouwens terug hebben; ze blokkeren wegen, ergeren iedereen, overtuigen niemand en dwalen in cirkels die de realiteit ontwijken totdat het volgende sirenenlied hen wenkt om weer samen te komen in een formatie menselijke muggen.

Voor volledige openheid willen we u graag wat aardgas bezorgen, niet alleen om te voorkomen dat u doodvriest, maar omdat het winnen en verkopen van aardgas een groot deel van de rekeningen betaalt. Het zou veel meer van hen betalen als we je wat van ons gas konden geven.

De erudiete veteraan uit de industrie, Dave Yeager, plaatste vorige week een uitstekende samenvatting van het probleem op Twitter: eind september werd AECO-gas verhandeld tegen C$2,72/GJ, US Henry Hub-gas verhandeld tegen US$5,03/mmbtu (ongeveer C$6/GJ) en Aziatisch LNG werd verhandeld tegen US $ 29/mmbtu (ongeveer oneindig vergeleken met het pathetische aantal van Canada).

Canadese producenten zijn gedwongen te verkopen tegen deze spotprijs omdat we het product niet op de wereldmarkt kunnen krijgen, waar het zeer welkom zou zijn. Canadezen zijn zich over het algemeen niet bewust van de hoeveelheid geld die op tafel ligt, om nog maar te zwijgen van uw donderende behoefte aan het spul.

Omdat je situatie daar in Europa zo nijpend is, heb ik niet echt het hart om erop te wijzen dat de piano echt boven je hoofd wordt bewogen en XR het touw doorsnijdt. “De centrale regeringsfunctionarissen van China hebben de belangrijkste staatsenergiebedrijven van het land – van kolen tot elektriciteit en olie – bevolen om koste wat kost de voorraden voor deze winter veilig te stellen, volgens mensen die bekend zijn met de zaak”, aldus  Bloomberg. in een (sorry) firewall-beveiligd artikel. Veel succes met de concurrentie met hen.

Hier in Canada zouden we dat vergelijken met een grizzlybeer en een Franse poedel die ruzie maakt over een karbonade. Niet respectloos zijn voor de macht van Groot-Brittannië, let wel; Ik wil er alleen maar op wijzen dat China 1,3 miljard mensen heeft om te voorkomen dat ze in opstand komen, en dat ze naar het buffet rennen en iedereen zonder knipperen uit de weg zullen ruimen.

Ik vind het echt vreselijk om je te vertellen dat het erger wordt. Veel slechter. In het nabijgelegen India, waar steenkool  goed is voor bijna de helft  van de energieproductie van het land, heeft meer dan de helft van de 135 kolengestookte elektriciteitscentrales in India slechts genoeg steenkool voor slechts drie dagen. Richtlijnen van de overheid suggereren een levering van twee weken.

India heeft ook meer dan een miljard mensen en is ook op leven en dood op zoek naar koolwaterstoffen in welke vorm dan ook. De 70 miljoen goed verzorgde burgers van het VK nemen het op tegen 2,5 miljard die dezelfde brandstoffen nodig hebben om te overleven.

En wat dat betreft, vat de bovenstaande stukjes lichtzinnigheid alsjeblieft niet op als een falen om de ernst van deze wereldwijde situatie te begrijpen. Een koude winter zal verwoestend zijn voor een groot deel van de wereldbevolking, en ik heb het niet over een overheidsrichtlijn om de thermostaat op 65 te zetten.

Zoals een clown op Twitter het uitdrukte, zijn we voorbij de omschakeling van gas naar olie en naderen we de omschakeling van gas naar meubilair. De koppen worden steeds onheilspellender. Tien dagen geleden waren het Europese zinkverwerkers die hun productie aan het verminderen waren, nu, vanaf begin oktober, gaan enorme Nederlandse kassen op  donker en verminderen de productie .

Ik had geen idee hoe groot de Nederlandse kassen zijn, die meer dan tien miljard aan voedsel exporteren, maar ik weet zeker dat je dat wist, als buren. Om het punt glashelder te maken voor alle apoplectische activisten die meeluisteren, dat is de voedselvoorziening die stopt, mensen.

Vergis je niet: deze catastrofe is doelbewust ontworpen door energiecharlatans en organisaties die de wereld ervan hebben overtuigd dat het geen koolwaterstoffen meer nodig heeft en kan beginnen met het ontmantelen van het koolwaterstofsysteem. Elke ENGO-viering van een geblokkeerde pijpleiding is een direct en onweerlegbaar bewijsstuk mocht het ondenkbare gebeuren. De spelen zijn voorbij.

Het zou echt geweldig zijn om alleen maar te schrijven over positieve energieontwikkelingen, zoals een ontluikende waterstofeconomie of wat dan ook, en als de ‘transitie’ op een rationele manier had plaatsgevonden, zou dat het verhaal zijn. Maar dat is het niet, en …..

Lees verder bij de bron: Watts Up With That?

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
the south poles e1633344801853

In deze dagen van ‘catastrofale opwarming van de aarde’ heeft de Zuidpool zojuist de koudste ‘winter’ in de geschiedenis doorgemaakt

A white“Facts matter” pin on a black backpack on a person's back

30 feiten die u MOET weten: Covid/Corona Informatieblad, verzameling van alle argumenten die u ooit nodig zult hebben