in , ,

Europees Hof zet stap richting cashloze maatschappij: Overheden hoeven contant geld niet meer te accepteren!

Het Europese Hof van Justitie heeft in een nieuwe uitspraak besloten dat overheden in principe mogen beslissen dat voor bepaalde diensten (van diezelfde ) geen contant geld betaald mag worden. Het is aan lokale rechters om te bepalen in welke gevallen deze ban op contant geld acceptabel is.

In wilden burgers een bepaalde overheidsdienst ‒ de omroepbijdrage ‒ contant betalen, maar dat kón niet. Ze wilden dat niet automatisch overboeken of via het . Nee, gewoon handje contantje.

Aangezien contant geld nog steeds een wettig betaalmiddel is vonden de burgers het heel vreemd dat dit niet kon. Ze stapten naar de rechter, en de kwestie is hoog opgelopen. Uiteindelijk heeft het Europese Hof van Justitie uitspraak gedaan. De conclusie? Overheden mogen in principe wél een ‘ban’ instellen van contant geld voor bepaalde overheidsdiensten.

Maar dan moet een lokale rechter ernaar kijken en beslissen of die ban verdedigbaar is, bijvoorbeeld omdat het omgaan met het contante geld “ondoenbaar” zou zijn voor de staat.

“Wanneer de overheid een goede reden heeft om cash niet toe te staan, is het aan de Duitse rechter of de overheid al dan niet gelijk heeft,” aldus een woordvoerder: “Wanneer het om te veel mensen gaat, lijkt het ondoenbaar.”

Onze vrienden van de mainstream media leggen voor de duidelijkheid nog even uit dat “deze zaak nadrukkelijk [draaide] om de betaling van een overheidsdienst en dus niet om de betaling van bijvoorbeeld een winkel,” maar dat wisten we al. We zijn niet laaggeletterd.

Maar dat betekent niet dat ….

Lees verder bij de bron: De Dagelijkse Standaard


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

Rapporteren

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
MachiVelli
1 maand geleden

onderdeel van de totalitaire staat
Rechtenloze maatschappij
DefiNitief afschaffen vrije wil

De volgende stap is het leger op straat

Covid-antilichamen uit Zweden: de coronagrafiek waarvan ze niet willen dat u deze ziet