in ,

Europees meerjarenbudget toont waar gelaat van EU

De Europese Commissie maakte op 2 mei haar voorstellen bekend voor het Europees meerjarenbudget, lopend over de periode 2021-2027. Hierover zal nog veel gebakkeleid worden tussen Commissie, lidstaten, Parlement, belangengroepen enzovoort, maar een aantal fundamentele keuzes in het begrotingsplan zijn veelzeggend en werpen méér licht op de aard van de Europese constructie dan duizend mooie woorden.

Men moet het maar durven: de enige enveloppe (‘Cohesiefonds’) waarmee armere regio’s in de EU een zekere ondersteuning kunnen krijgen, wordt verminderd met 7%. Dit is dan na 10 jaar die tot massale verarming en werkloosheid leidde, honderdduizenden jongeren tot emigratie dwong en hele bevolkingsgroepen nog verder vervreemdde van het politiek bedrijf dat een soort dienstencentrum is geworden voor ondernemingen, en rijken. Het Cohesiefonds zou niet alleen gekortwiekt worden, maar de middelen ervan ook meer ingezet om ‘structurele hervormingen’ aan te moedigen, zeg maar: rechtse regeringen belonen die nog hardere aanvallen durven uitvoeren op pensioenen, lonen, vakbonden en sociale systemen.

Ook het budget voor landbouw (40% van het totaal) zou verminderd worden met 5%, maar het is zeer de vraag of de Commissie daarmee de grote bedrijven van de agrobusiness wil treffen; nu gaat 80% van de subsidies naar 20% van de bedrijven…

Daar staat tegenover dat de Commissie 20 miljard euro in militaire projecten wil stoppen, onder andere 6,5 miljard om Europese wegen op militaire colonnes en tankbewegingen voor te bereiden; we worden immers opnieuw bedreigd door de Russen! Er ligt ook een miljardenenveloppe klaar voor militaire research, en een ter ondersteuning van nationale militaire productie. Ook hier moeten we zeggen: je moet het maar durven, als winnaar van de Nobelprijs van de vrede…

Niet alleen Russen, maar ook allerlei andere ongewensten rukken op aan onze grenzen; de Commissie wil het budget voor grensbewaking verdrievoudigen, om er onder andere 10.000 grenswachters mee te betalen.

Commissievoorzitter Juncker zei bij zijn aantreden in 2014 met veel dramatiek dat hij de “Commissie van de laatste kans” voorzat, en te allen koste het vertrouwen in Europa moest terugwinnen. Commissie en rechtse regeringen proberen burgers ervan te overtuigen dat het gevaar van buiten Europa komt, en dat de EU er ons tegen zal beschermen. De opdracht voor de linkerzijde is duidelijk: de burgers ervan overtuigen dat het gevaar vanuit de Europese Unie zelf komt

Lees ook eens verder bij de bron: andereuropa.org


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
jungleelephant
2 jaren geleden

De Russen zijn wel de laatsten waar ik bang voor ben!Het gevaar dat ons bedreigt komt puur uit Brussel!Nexit!Met spoed!Wanneer worden de struisvogels alhier eens eindelijk wakker?

Anna Lyse
2 jaren geleden

Dat de EU een gemeenschappelijke euro heeft is een giga probleem waar je niet meer onderuit komt.
Matheo heeft daarvoor jaren geleden een goede oplossing aangedragen wat er op neer komt dat landen wel met euro’s werken maar dat in het land gewerkt wordt met een verrekensleutel (lees link https://drive.google.com/file/d/1bmNZN7G8eF_3La9BVpySebQZjrIWWyPD/view).
Op die manier kunnen de zuidelijke landen concurreren met de noordelijke landen. Het idee dateert al van 2010 en nog steeds heeft de EU er niets mee gedaan.

De EU wil meer investeren in defensie omdat de wapenindustrie hard lobbiet voor meer geld. Hetzelfde spel wat in de USA wordt gespeeld wordt nu ook in de EU uitgerold. Dat Rusland de grote agressor zou zijn is natuurlijk larie … Er is geen grotere terrorist in deze wereld en dat is de USA met 7500 kernwapens terwijl het land al sinds WOII onafgebroken in oorlog is. De MSM moet echt stoppen met de onzin dat Rusland de grote agressor is op straffe dat niemand de MSM nog serieus neemt.
Stoppen dus met meer geld naar oorlogsmateriaal (defensie lijkt me niet het goede woord).

Steeds meer mensen worden bewust dat gezond eten en GMO niet samen gaan. Wat ook steeds meer wordt beseft is dat de huidige medische wetenschap/industrie het belang van gezonde voeding zeer grof heeft onderschat. Simpel gezegd: kanker en andere ziektes worden veroorzaakt door verkeerd eten. De EU kan hier wat aan doen, maar doet dat niet.
De EU wijst daarom terecht GMO (Monsanto/Bayer) af. Wat niet gebeurt is dat de EU inzet op meer kleinschalige lokaal verbouwen van gewassen nog steeds grote bedrijven sponsort die de weg in Brussel kennen.

De EU komt nog steeds niet met een stop van gelukzoekers. Om te beginnen moet de EU zich inzetten om landen als de USA te dwingen weg te gaan uit landen waar ze niets te zoeken hebben. Bij de USA ligt de oorzaak van alle problemen. Kadaffi en Sadam Hoessein waren geen lieverdjes maar de landen waren welvarend en er was orde in het land. Nu is het midden oosten een organisatorische puinhoop. Er is niets mis met Assad! Gifverhalen zijn allemaal false flag operaties van geheime diensten. Als er iets mis is dan is het de USA die verantwoordelijk is voor de puinhoop en de ellende van vel miljoenen mensen !

NEDERLAND GAAT BIJNA 1,5 KEER ZOVEEL BETALEN AAN EU

Is de cloudheffing van de thuiskopieheffing onrechtmatig?