in , ,

Europees Parlement: Benoeming EU-topambtenaar leek op coup

De omstreden benoeming van Martin Selmayr tot de hoogste ambtenaar van de Europese Commissie had veel weg van ,,een coup’’ maar hoeft niet te worden teruggedraaid.

Dat blijkt uit een ontwerpresolutie van het dat onderzoek doet naar de ‘flitspromotie’ die commissievoorzitter Jean-Claude voor zijn huidige ex-stafchef per 1 maart regelde.

In de resolutie stelt het parlement dat de gevolgde procedure ,,de grenzen van de wellicht heeft opgerekt’’. Volgens EU -commissaris Günther Oettinger (personeelsbeleid) is de benoeming van Selmayr tot secretaris-generaal volledig volgens de regels verlopen, zei hij dinsdag op een hoorzitting in het parlement.

Volgens critici riekt de kwestie naar vriendjespolitiek en schaadt ze de reputatie van de EU.

De Duitser is opvolger van de Nederlander Alexander Italianer die in februari onverwacht aankondigde op 1 maart met pensioen te gaan. Juncker regelde daarop in enkele minuten de benoeming van Selmayr. Vrijdag zei Juncker dat hij Selmayr niet zal vragen op te stappen.

Lees ook eens verder bij de bron: Europa Nu


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

De EU schaakt Mozilla Firefox

Europarlement wil speciale trein: ’Metro te ingewikkeld’