in ,

Europees Parlement wil eigen EU batterijen en grijze waterstof voor thuisopslag

Met zonne- en komen we er niet om de klimaatdoelen van Parijs te halen, stellen de leden van het Europees Parlement vast. Daarom komt er ruim baan voor alternatieven zoals en thuisopslag van energie. Ook stroomopslag in auto’s hoort daarbij. Deze alternatieve vormen voor groene energie moeten ervoor zorgen dat de Europese Unie het klimaatprobleem beter te lijf kan gaan.

Het Europarlement nam een resolutie aan over de ontwikkeling en energieopslag. Het opwekken van energie uit ‘groene waterstof’ is een serieuze aanvulling op zonnepanelen en windturbines. Daarom roepen Europarlementariërs de Europese Commissie op door te gaan met onderzoek naar waterstof.

Ook kan Europese steun helpen om de kosten van groene te drukken en het economisch aantrekkelijk te maken. Verder zouden gaspijpleidingen gebruikt kunnen worden als vervoerslijnen voor waterstof. Het Europees Parlement wil daar meer onderzoek naar, ook omdat gas op termijn zal worden afgebouwd.

Zo langzamerhand is duidelijk dat energie uit zon en wind niet altijd betrouwbaar is. Als er te weinig wind staat, kunnen turbines onvoldoende aan de energievraag voldoen. Hetzelfde geldt voor donkere dagen. In dat geval wordt er te weinig zonnestroom opgewekt. Daarom moeten we groene energie opslaan zodat er genoeg is op energiearme dagen.

Thuisbatterijen en opslag in auto’s zijn daarvoor goede middelen, aldus het Europees Parlement. Te denken valt aan nieuwe batterijtechnologieën en warmte- en koudeopslag.

Het Europarlement steunt de Europese Commissie in het ontwikkelen van één Europese standaard voor batterijen, zodat de steeds minder afhankelijk zal worden van de import ervan uit niet-EU-landen. Omdat deze landen vaker op een milieuonvriendelijke manier met grondstoffen omgaan, is het ook beter om zelf batterijen te ontwikkelen.

Door meer in te zetten op recycling en het kopen duurzame grondstoffen kan de een groene slag maken, zo stellen Europarlementariërs.

Verder moet de -regelgeving rond nieuwe energievormen worden versoepeld zodat het makkelijker wordt om over te stappen op waterstof en andere vormen van energieopslag. Momenteel zijn er teveel dubbele belastingen, zijn de energienetwerken verouderd en schieten de EU-netwerkcodes tekort. Voor ontwikkelaars van faciliteiten voor energieopslag is het daardoor lastig werken. Het Europees Parlement wil dat deze barrières opgeheven worden.

Niet groen genoeg

De waterstofstrategie die de Europese Commissie presenteerde zet volgens GroenLinks in op de juiste sectoren, maar mist een aantal belangrijke keuzes. GroenLinks-Europarlementariër Bas Eickhout: “Waterstof speelt een belangrijke rol in de energietransitie, dus het is goed om te zien dat de Europese Commissie er serieus werk van maakt. Waterstof is echter geen magische oplossing. Het vereist duidelijke industriepolitieke keuzes, dat mist deze strategie nog te veel.”

Het produceren van waterstof vereist veel energie. Bovendien is de productie niet per definitie schoon. “Daarom moeten heel duidelijke keuzes gemaakt in hoe waterstof wordt ingezet en onder welke voorwaarden subsidies verleend worden. Die keuzes gaat deze strategie uit de weg”, zegt Eickhout.

“De focus van de moet zich richten op groene waterstof geproduceerd uit duurzame energiebronnen. Daar zal ik bij de uitwerking van deze strategie nauw op toe zien,” stelt Eickhout.

“We hoeven niet de Shell’s van deze wereld financieel te helpen hun gas schoon te maken. Er is een fikse gaande vanuit de gasindustrie voor Europese steun aan grote gasprojecten, onder het mom van waterstof. Ik zie geen waarborgen in de strategie om dat soort verspilling van publiek te voorkomen. Ook lijkt de Waterstof Alliantie, die gelijktijdig is gelanceerd, erg zwaar op de klassieke gasbedrijven te leunen. Dit laat zien dat de Europese Commissie nog te veel luistert naar die fossiele lobby.”

Lees verder bij de bron: Duurzaamnieuws


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Rapporteren

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Wilma
1 jaar geleden

En wie kan weer voor de kosten opdraaien? Juist de Europese slaven.

NL = EU = VN = NWO = politiestaat = NEVER
1 jaar geleden

De manier waarop de EU te werk gaat is werkelijk stuitend. Zonder enig overleg, zonder enige informatie, zonder enige kennis neemt zij besluiten die kant noch wal raken. Dit is echt dictatuur optima forma.
Nog steeds is het uitgangspunt dat CO2 verantwoordelijk zou zijn voor opwarming van de aarde en dat is absolute onzin. Er zit namelijk maar 400 ppm CO2 in lucht. Dat is vrijwel niets en het is onmogelijk dat dat kleine beetje CO2 klimaat verandering geeft. En bovendien hebben planten CO2 nodig voor hun groei.
Het zou heel wat erger zijn als het CO2 percentage zou dalen !!!!

En waarom horen we niets over kernenergie? Fukushima was geen ongeluk maar een terrroristische aanval opgezet door de Rothschilds …. En het ongeluk met Fukushima is aangegrepen om kernenergie uit te faseren.
Vandaar dat in Duitsland kerncentrales vrijwel onmiddellijk zijn stil gelegd. En dat is de wereld waarin wij leven met een satanische en ZIonistische cabal.

De elite geeft niet op en blijft proberen de absolute macht op aarde te krijgen nadat in WWI en WWII dat is mislukt. Dit is de WWIII. Die wordt op een andere manier gevoerd maar de gevolgen zullen vele malen erger zijn.

De EU is niets minder dan de fascistische NIEUWE WERELD ORDE in volle werking en die MOET gestopt worden. Wordt wakker mensen, spreek met familie en vrienden en protesteer !!!! Kom in actie !!!

Viroloog Sørensen en collega’s: 90% zeker dat coronavirus uit lab komt

Twitter meet met twee maten: ‘Rechts-extremistische accounts geblokkeerd, maar links heeft vrij spel’