in ,

Europees Parlement wil klimaatnoodtoestand (of toch -crisis?) voor allerlei maatregelen

Capri23auto / Pixabay

Er moet een fors signaal aan de wereld komen en daarom wil het de klimaatnoodtoestand uitroepen. Komende donderdag wordt er gestemd over een resolutie daarover.

Nederlandse Europarlementariërs hebben twijfels bij het woord; zij vinden ‘’ beter klinken.

Het idee voor de klimaatnoodtoestand komt uit . De liberale politicus Pascal Canfin wil voor de start van de nieuwe (komende zondag) en de milieutop in Madrid (begin december) een boodschap richting de rest van de wereld sturen.

Esther de Lange (CDA) vindt de apocalyptische taal ruiken naar paniekvoetbal. Dan komen er niet altijd goede besluiten, zegt ze.

“Het klinkt bovendien alsof de patiënt nog maar een uur heeft. Dit vraagt om jarenlange inzet, maar wel met democratisch genomen besluiten. ‘Noodtoestand’ heeft toch een bijsmaak dat het niet democratisch is.”

Net als Bas Eickhout van vindt ze het woord crisis beter passen. En die omschrijving heeft nog een voordeel, vindt de fractievoorzitter van GroenLinks in het Europees Parlement.

“Als je het crisis noemt, zijn opeens allerlei maatregelen mogelijk, die daarvoor ondenkbaar waren. Denk aan de Griekse , daar was ook ineens van alles mogelijk.”

Lees verder bij de bron: NOS


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

Rapporteren

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Wilma De Jong-Schobbe
1 jaar geleden

Die EU criminelen breiden hun dictatuur steeds verder uit. NEXIT en wel a.s.a.p.

EU=NWO=1984=NEVER !!!
1 jaar geleden

Natuurlijk is er geen noodtoestand ….laat U niet gek maken. CO2 is een hoax, NOx is een hoax, NH3 is een hoax. Allemaal verzonnen problemen om de mensheid op hoge kosten te jagen en alle ontwikkeling te stoppen. De EU en de VN zijn zo corrupt en ziek als maar kan !!! Dacht U nu werkelijk dat de ingenieurs en wetenschappers geen veilige kerncentrale konden ontwikkelen en dat we dus met windmolens en zonnepanelen onze energie moeten gaan produceren? Fukushima was een terroristische daad. Zoek maar op internet (Jim Stone, Israel, Stuxnet virus, act of terror).

Wat er in werkelijkheid aan de hand is dat de banken en multinationals achter de EU in grote problemen komen omdat met de dag duidelijker wordt dat zij de burgers in de EU bestolen, voorgelogen, afgeperst en vermoord hebben. ZIj doen alles om de bevolking maar angst aan te jagen en hard aan het werk zodat zij geen tijd hebben om de ontwikkelingen te volgen. Wordt wakker mensen en lees op internet bij alternatieve sites wat er allemaal in deze wereld aan de hand is achter de schermen.

VVD’er Dijkhoff graait zich suf: ontvangt naast royaal Kamerlid loon ook nog wachtgeld

Meer polio-gevallen nu veroorzaakt door vaccin zelf dan door virus