in ,

Europees Parlement wil klimaatnoodtoestand (of toch -crisis?) voor allerlei maatregelen

EU 1542801888
Capri23auto / Pixabay

Er moet een fors politiek signaal aan de wereld komen en daarom wil het Europees Parlement de klimaatnoodtoestand uitroepen. Komende donderdag wordt er gestemd over een resolutie daarover.

Nederlandse Europarlementariërs hebben twijfels bij het woord; zij vinden ‘crisis’ beter klinken.

Het idee voor de klimaatnoodtoestand komt uit Frankrijk. De liberale politicus Pascal Canfin wil voor de start van de nieuwe Europese Commissie (komende zondag) en de milieutop in Madrid (begin december) een boodschap richting de rest van de wereld sturen.

Esther de Lange (CDA) vindt de apocalyptische taal ruiken naar paniekvoetbal. Dan komen er niet altijd goede besluiten, zegt ze.

“Het klinkt bovendien alsof de patiënt nog maar een uur heeft. Dit vraagt om jarenlange inzet, maar wel met democratisch genomen besluiten. ‘Noodtoestand’ heeft toch een bijsmaak dat het niet democratisch is.”

Net als Bas Eickhout van GroenLinks vindt ze het woord crisis beter passen. En die omschrijving heeft nog een voordeel, vindt de fractievoorzitter van GroenLinks in het Europees Parlement.

“Als je het crisis noemt, zijn opeens allerlei maatregelen mogelijk, die daarvoor ondenkbaar waren. Denk aan de Griekse schuldencrisis, daar was ook ineens van alles mogelijk.”

Lees verder bij de bron: NOS

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
4423270518 df67e92fce onbetrouwbaar1

VVD’er Dijkhoff graait zich suf: ontvangt naast royaal Kamerlid loon ook nog wachtgeld

5296658521 cf43d8c29f gates vaccin

Meer polio-gevallen nu veroorzaakt door vaccin zelf dan door virus