in , ,

Europese Commissie ‘verstopt’ rapport over illegaal downloaden

De heeft een onderzoek dat de schade van illegaal downloaden ontkracht nooit gepubliceerd. Het onderzoek is in 2015 uitgevoerd en kostte 360 duizend .

Het onderzoek – met de naam Estimating displacement rates of copyrighted content in the – is nu geopenbaard door Europees Parlementslid Julia Reda van de Duitse Piratenparij. Ze heeft het onderzoek geplaatst op haar blog nadat ze een Europees wob-verzoek had ingediend.

In het onderzoek trekt Ecorys de conclusie dat het niet statistisch te bewijzen valt dat illegaal downloaden ook een daling in verkoopcijfers veroorzaakt. De conclusie luidt:

‘Over het algemeen geven de resultaten geen robuust statistisch bewijs voor de terugloop van de verkoopcijfers door illegaal downloaden. Dat betekent niet per se dat piraterij geen effect heeft, maar de statistische analyse bewijst niet met voldoende betrouwbaarheid dat er een effect is.’

Of de Europese Commissie het rapport expres onder tafel heeft geschoven is de vraag. De Europese Digitale Rechtenorganisatie (EDRi) hint daar wel naar in een blogpost.

Alles bij de bron; BNR

 

Photo by johntrainor cc


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Mogelijk referendum over sleepwet heeft het zwaar: men loopt achter op schema met verzamelen handtekeningen

2018: Stijging ziektekostenverzekering. Eigen risico blijft 385 euro