in , , , , , , , ,

Europese Commissie wil analyse veiligheidsrisico’s 5G, gezondheidsrisico’s boeit niet

De  vraagt de -landen voor 30 juni de veiligheidsrisico's van het beoogde - te analyseren. Brussel wil vooral weten wat de meest kwetsbare factoren zijn van het snelle netwerk en waar veiligheidslekken grote gevolgen kunnen hebben.

Brussel wil dat het EU-agentschap voor netwerk- en informatiebeveiliging ENISA vervolgens de informatie evalueert om een Europese '5G-risicokaart' op te stellen. Die zou voor oktober klaar moeten zijn.

EU-commissaris Andrus Ansip (Digitale Eengemaakte Markt): ,,5G gaat ons leven veranderen. Het datavolume zal enorm groeien. We moeten de gegevens van onze burgers en bedrijven beschermen. Er zijn zorgen over de nieuwe technologieën, en iedereen weet dat we het dan over en Huawei hebben.”

Hij wees erop dat producenten in China wettelijk verplicht zijn met de veiligheidsdienst samen te werken. De EU is bang dat bij het toelaten van telecombedrijven als Huawei bij de aanleg van de 5G-netwerken via ‘achterdeurtjes' in software bedrijfs- of staatsgeheimen hun weg kunnen vinden naar Peking.

Huawei zegt in een reactie de zorgen van de EU te begrijpen en zich ervoor in te zetten ,,om de uitrol van 5G in Europa een succes te maken.”

Lees verder bij de bron: Europa Nu

Groep wetenschappers waarschuwt dat 5G netwerk mens en dier ziek maakt. Apple, Xiaomi, Sony en HTC ver boven norm

De aarde in een magnetron? We krijgen maar liefst 20.000 satellieten naast ontelbare zenders op aarde voor 5G netwerk

Griezelig: De bizarre overeenkomst tussen het nieuwe 5G-technologie en crowd control wapens

 


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
4 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Europarlement eist excuses van lidstaten ‘voor misdaden tijdens koloniale periode’

EU komt met een tweede criminele bailoutplan voor de banken