in , , , ,

Europese filetaks kan gaan zorgen voor een GPS kastje in alle voertuigen gecontroleerd door private bedrijven

De ’filetaks’ gaat straks in gelden voor alle voertuigen, niet alleen voor trucks. Ook bussen en personenauto’s worden in nieuwe wetgeving uit Brussel zwaarder belast.

Dat blijkt uit nieuwe voorstellen van de met betrekking tot het wegverkeer. De EU-lidstaten praten daar 8 juni over.

Alle auto’s worden volgens Violeta Bulc, eurocommissaris van transport, over een paar jaar electronisch gecontroleerd. Daarvoor is dan overal hetzelfde gps-kastje nodig.

Voor vrachtwagens zal dat een verademing zijn in het grensoverschrijdende vervoer, belooft ze.

Bulc wil dat zogeheten European Electronic Toll Serviceproviders de dienst gaan uitmaken. Particuliere bedrijven die in meerdere landen actief kunnen zijn om weggebruikers te laten betalen, ongeacht de verschillende technieken.

„Er moet ook strenger gecontroleerd en gehandhaafd worden. Informatie van lidstaten wordt uitgewisseld. Wie niet betaalt en dus illegaal rijdt, is de klos met forse boetes”, stelt ze.

Alles bij de bron; Telegraaf

Lees verder via de Bron: PrivacyNieuws

Weet u nog dat we als EU inwoner heel blij moesten zijn met het miljarden kostende EU Galileo GPS systeem…. Aap uit de mouw..


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Het blijft lastig: Vernietiging van DNA-materiaal bij het NFI en andere laboratoria

Eritreese bierdrinkers kosten Nederland een Ferrari per stuk