in , , ,

Europese pensioenwetgeving verplettert pensioenfondsen

Het aantal pensioenfondsen in Nederland is de afgelopen twintig jaar dramatisch afgenomen, zo bericht Salaris.net. Volgens onderzoek van het Financieel Dagblad zouden van de 1060 pensioenfondsen in 1997 nu nog slechts 229 over zijn.

Daarvan zijn 30 organisaties in liquidatie. Vooral kleinere pensioenfondsen hebben het zwaar vanwege de sterke regeldruk vanuit Brussel.

In de meeste gevallen is er niets aan de hand voor de gepensioneerden wanneer hun pensioenfonds wordt geliquideerd: zij ontvangen gewoon hun pensioenuitkering omdat de geliquideerde fondsen bij grotere organisaties worden ondergebracht.

Maar, handig is het niet dat het aantal pensioenfondsen zo sterk terugloopt, immers betekent dit minder keuzevrijheid en minder concurrentie op de markt. Één van de redenen waarom de concurrentie afneemt is dus de sterke wet- en regelgeving, onder meer vanuit Brussel.

Dergelijke wetgeving, zoals Iorp2, waardoor fondsen noodgedwongen stoppen, werkt uiteindelijk negatief voor degenen die pensioen opbouwen.

Kleinere fondsen moeten namelijk hogere marginale kosten maken om te voldoen aan de nieuwe wet- en regelgeving, die ook nog eens kapitaalcentralisatie in de hand werkt ook! En dat terwijl de concurrentie op de pensioenmarkt al beperkt is vanwege de…

Lees verder bij de bron: De Dagelijkse Standaard


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

Rapporteren

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Jan Witheet
1 jaar geleden

Wanneer komen burgers massaal in verzet tegen deze criminele EU. Het is onvoorstelbaar hoe een heel continent wordt gesloopt door een stelletje niet gekozen bureaucraten in dienst van banken en corporaties .
Een gezamenlijke munt had het sluitstuk moeten zijn van een gezamenljik unie maar de schoften zijn begonnen met een gezamenlijke munt (om het zo moeilijk mogelijk te maken er ooit nog uit te stappen) …. Zalm begon alvast door de gulden minimaal 20 % te laag in te zetten. Cadeautje aan de bedrijven te betalen door de burgers die onmiddellijk 20 % konden schrappen op hun spaarrekening. HOe is het mogelijk dat de burgers hierin in zijn gestapt. We waren veel te goed van vertrouwen. Maar Zalm moet zich rot schamen en onvoorstelbaar dat Duisenberg hier in gestapt is …
In de EU zijn de landen verantwoordelijk voor elkaars tekorten …. dat gaat alleen goed in Utopia.
Ik vrees voor de pensioenpotten van de NL burgers ….. en vertrouw de NL regering voor geen cent.
De vaste koers van de euro leidt tot giga problemen.
De ECB is een groep private banken. Zij maken de dienst uit in de EU. Een kind snapt dat je niet continent kunt opzetten met private centrale banken wat hetzelfde is als de vos op het kippenhok laten passen.
In het zuiden is de euro veel te duur en dus daalt de export. Een kind kan dat bedenken. Dus giga werkloosheid. In het noorden draait de economie als een gek maar ze worden er niet rijk van want de euro is te goedkoop. Op vakantie gaan in het goedkope zuiden is er niet meer bij …. dus blijven de mensen in eigen land. De EU is leuk voor de banken en grote bedrijven, maar de burgers betalen de prijs. Bij alles.
Onbeperkte immigratie van mensen die niet integeren en nooit zullen integreren is vragen om problemen.
Een krankzinnige Merkel wil 1.5 miljoen van die analfabeten … Deze halve wilden komen binnen en verkrachten onze vrouwen …. En de overheden staan er bij en verschuilen zich achter UN en EU. Krankzinnig. Delegereren van bevoegdheden en opheffen van souvereine staten is nooit in het verleden besproken en voorgelegd aan de burgers. Wij zijn allemaal voorgelogen op een ongelooflijke manier !!!!
Voor alles zijn zoveel regels dat geen mens er meer door komt ….. behalve voor multinationals en banken. voor wie de FTT een cadeau uit de hemel is.

Het kan niet anders dan dat de EU op een geweldige manier in elkaar dondert … alleen wil je niet dat dat nog lang duurt.
Nooit, nooit, nooit zal ik nog een politicus vertrouwen en dat ik dat ooit zou schrijven had ik nooit kunnen bedenken.

Samenwerking is prima. Maar met banken en multinationals kun je niet spreken vaan een duurzame samenleving. Wordt wakker mensen. We zijn bedrogen en moeten oppassen anders worden levenslang gegijseld als slaven in wat de klootzakken een NIeuwe Wereld Orde noemen.

“De Russen” zijn nepnieuws zat: Russische ambassades vallen Westerse journalisten aan

Ziekmakende poepbacterie gevonden op bijna 90% van de veehouderijen