in , , ,

Europese pensioenwetgeving verplettert pensioenfondsen

Het aantal in Nederland is de afgelopen twintig jaar dramatisch afgenomen, zo bericht Salaris.net. Volgens onderzoek van het Financieel Dagblad zouden van de 1060 pensioenfondsen in 1997 nu nog slechts 229 over zijn.

Daarvan zijn 30 organisaties in liquidatie. Vooral kleinere pensioenfondsen hebben het zwaar vanwege de sterke regeldruk vanuit Brussel.

In de meeste gevallen is er niets aan de hand voor de gepensioneerden wanneer hun pensioenfonds wordt geliquideerd: zij ontvangen gewoon hun pensioenuitkering omdat de geliquideerde fondsen bij grotere organisaties worden ondergebracht.

Maar, handig is het niet dat het aantal pensioenfondsen zo sterk terugloopt, immers betekent dit minder keuzevrijheid en minder concurrentie op de markt. Één van de redenen waarom de concurrentie afneemt is dus de sterke - en regelgeving, onder meer vanuit Brussel.

Dergelijke wetgeving, zoals Iorp2, waardoor fondsen noodgedwongen stoppen, werkt uiteindelijk negatief voor degenen die opbouwen.

Kleinere fondsen moeten namelijk hogere marginale kosten maken om te voldoen aan de nieuwe wet- en regelgeving, die ook nog eens kapitaalcentralisatie in de hand werkt ook! En dat terwijl de concurrentie op de pensioenmarkt al beperkt is vanwege de…

Lees verder bij de bron: De Dagelijkse Standaard


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

“De Russen” zijn nepnieuws zat: Russische ambassades vallen Westerse journalisten aan

Ziekmakende poepbacterie gevonden op bijna 90% van de veehouderijen