in , , ,

Europese Unie “koopt” mainstream journalisten

in article bf euro breakdown

De Europese Unie heeft via de State of the Union toespraak van Jean-Claude Juncker duidelijk gemaakt dat er geen einde zal komen aan de immigratie uit het Midden Oosten en Afrika. 

Omdat het overgrote deel van de bevolking hier faliekant tegen is, wordt het voor de EU heel belangrijk dat mainstream journalisten aan hun zijde staan.

De reden dat mensen bij alternatieve nieuwsbronnen meestal wel de waarheid krijgen, in tegenstelling tot bij de mainstream media, is omdat er in het alternatieve circuit geen belangenorganisaties zijn die voorschrijven hoe journalisten zich dienen te gedragen en wat ze wel en niet mogen schrijven.

Zo is er bijvoorbeeld de European Federation of Journalists (EJF), de grootste organisatie voor mainstream journalisten in Europa, waarbij 320.000 journalisten zijn aangesloten die weer behoren bij 73 organisaties voor journalistiek in 43 verschillende landen.

Dit maakt het EFJ een machtig instituut en deze club is op dit moment bezig met een campagne door geheel Europa met de titel:  “Media against Hate.”

Het doel van deze campagne is volgens de organisatie als volgt:

Het tegengaan van haatzaaien en discriminatie in de media, zowel offline als online. De media en journalisten spelen een cruciale rol in het informeren en vormen van meningen zowel bij beleidsmakers als ook in de maatschappij, over immigratie en vluchtelingen. Naarmate er steeds meer sprake is van haat zaaien en stereotype profilering door geheel Europa, van immigranten, is het meer dan ooit nodig dat de media eerlijk en gebalanceerd verslag doet. Ondanks dat er soms goede journalistieke praktijken worden waargenomen, is het nodig dat er verdere training komt en middelen ter beschikking worden gesteld voor professionals in de media om te helpen met het promoten van de dialoog en het democratisch proces.

Het bovenstaande heeft niets meer te maken met de primaire taak van een journalist, het brengen van de feiten, maar alles met het volgen van een politiek gekleurde agenda.

Het is dan natuurlijk ook niet zo vreemd om te ontdekken dat dit alles wordt aangestuurd vanuit de politiek, de Europese politiek in dit geval, die een aantal campagnes, waaronder bovengenoemde, financieel steunt onder de noemer van haar Rights, Equality and Citizenship Programme (REC).

Het doel van dit programma is volgens de EU: het benoemen van de zorgwekkende toename van haat zaaien en haatmisdaden door het beschikbaar stellen van geld voor bepaalde acties die als doel hebben om racisme, xenofobie en andere vormen van intolerantie tegen te gaan.

Waarbij dus de (onwenselijke) situatie is ontstaan dat de grootste politieke speler in Europa openlijk de “vrije pers” beïnvloedt met haar eigen politieke agenda.

Met de geldbuidel van de EU worden clubs als de EJF financieel gesteund en dus moeten de 320.000 leden ervoor zorgen dat de belangen van de grootste sponsor worden gediend.

Dit alles is hard nodig, want de EU heeft nog veel meer immigratie op het menu staan dat aan de burgers moet worden verkocht. En dan gaat het over immigratie van mensen uit het Midden Oosten en Afrika. In zijn State of the Union toespraak afgelopen september liet Jean-Claude Juncker er geen enkele twijfel over bestaan dat ondanks dat het overgrote deel van de Europeanen geen immigratie meer wil, de EU daar volkomen maling aan heeft en dat zij niet van plan zijn om het te stoppen.

Hij zei onder andere letterlijk: “In tegenstelling tot wat sommigen zeggen, is Europa geen fort en moet dat ook nooit gaan worden. Europa is en moet ook een continent van solidariteit blijven, waar zij die vrezen voor vervolging bescherming kunnen vinden”.

Via het eerder genoemde REC programma is er onlangs een boekpublicatie gefinancierd dat een handboek beoogt te zijn voor journalisten met richtlijnen over hoe ze over immigranten en immigratie zouden moeten schrijven. Dit onder het mom van “kwaliteitsverslaggeving over immigranten kwesties”.

De richtlijnen voor journalisten over hoe en wat ze moeten schrijven over bovengenoemde zaken gaan heel ver.

Waar het op neerkomt is dat de EU journalisten voorschrijft op de Zweedse manier te gaan schrijven over zaken die betrekking hebben op immigranten en/of de islam.

Wanneer een moslim immigrant uit het Midden Oosten een vrouw of meisje aanrandt en verkracht, dan volstaat het om te schrijven dat de verkrachting is gebeurd door een “man”. Ieder verder kenmerk zou stigmatiserend werken richting een bepaalde groep en haat zaaien bevorderen.

Ook wil de EU dat journalisten de moslims in Europa meer zichtbaar maken en moeten ze vooral de woorden islam en moslim zoveel mogelijk vermijden, want ook dat zou stigmatiserend werken en als haat zaaien uitgelegd kunnen worden. De EU adviseert alleen bepaalde kenmerken zoals moslim of immigrant te noemen als het absoluut noodzakelijk is om het nieuws te kunnen brengen.

Datgene wat onze maatschappij had kunnen redden van de ondergang, namelijk een pers die de feiten verslaat waardoor burgers zien dat ze aan alle kanten worden beetgenomen, wordt nu, ondanks dat het ook nu al grotendeels voorgekookt wordt, steeds openlijker een instrument in handen van diezelfde machthebbers om hun agenda te dienen.

Een agenda die erop is gericht Europa volkomen te ontwrichten in het kader van het door hen geliefde en omarmde Kalergiplan.

Het gaat nu zover dat zelfs de schijn dat de mainstream media de feiten brengen zoals die zich voordoen, niet een meer wordt opgehouden. Alle 320.000 mainstream journalisten in Europa worden door de EU gekauft. Als zij willen blijven werken in mainstream land, dan zullen ze zich aan de Orwelliaanse voorschriften dienen te houden, want anders…..

Lees ook eens verder bij de Bron: Niburu.co

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
5 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Dijsselbloem cr 5901 520x245

Meevallertje: 460 miljoen euro lagere afdracht Nederland aan Brussel

euro 1863441 960 720

Thuiskopieheffing is compensatie voor niet geleden schade