in

Europese Unie: Roversnest der ‘nepotisten’

De nationale oogst van het gedrocht Europese Unie wordt met de dag meer zichtbaar. Het alles verslindende monster met haar open binnen en- buitengrenzen vreet zich te pletter aan het (gespaarde, gereserveerde en geïnvesteerde) geld van haar oorspronkelijke Nederlandse inwoners. Waar benden Bulgaren al eerder op grootschalige wijze huursubsidie wisten te roven daar vragen vandaag steeds meer Kosovaren in Nederland asiel aan, enkel en alleen  om hier de riante terugkeerregeling op te strijken. Een vergoeding kan oplopen tot maar liefst 1750 euro.

We wisten al dat Oost-Europeanen die reeds in Nederland staan ingeschreven en terugkomen met een nieuwe naam zich ook opnieuw bij een gemeente kunnen inschrijven. En dit betekent dat ook een Roemeen die zich onder verschillende namen inschrijft, vaker bijstand kan ontvangen, of bijvoorbeeld huurtoeslag. Ook bouwt hij meerdere keren AOW op en kan meerdere creditcards aanvragen of leningen afsluiten.

Tel daarbij de horde gelukszoekers uit donker Afrika bij op, die overigens helemaal geen geluk maar keiharde gratis cash zoeken, te weten uw en mijn cash, en we krijgen al een aardig beeld van roversparadijs Europese Unie. Roversparadijs Europese Unie waarin lidstaat Nederland als vanouds als een van de braafste jongetjes van de klas weet uit te blinken. Maar vermeerderen we deze Europese roverseuforie ook nog eens met de gelden, opnieuw van u en mij, die al eerder in ‘het redden’ van complete lidstaten is gestoken zoals Griekenland, dan krijgen we al een aardig meer compleet plaatje van het Europese roversnest dat men ook wel EU pleegt te noemen. Met de nadruk op U omdat u het feestgedruis mag betalen.

En hoeveel geld is er dan eigenlijk naar Griekenland gevloeid? Griekenland heeft de afgelopen jaren twee pakketten aan noodleningen gekregen van zowel de eurolanden als van het IMF. Het eerste was in mei 2010. Toen kreeg Griekenland 73 miljard. In maart 2012 werd een tweede pakket van 172 miljard euro toegezegd. Van dit tweede steunpakket moet nog ruim 7 miljard worden uitgekeerd. Nederland heeft opgeteld zo’n 18 miljard euro uitstaan bij Griekenland. Maar deroversdans is nog steeds niet ten einde, en volgende armlastige lidstaten doemen ook al weer op aan de Europese horizon. Lidstaten die ook wel eens een (dwingend) beroep zouden kunnen gaan doen op uw en mijn geld.

Denken we daarbij bijvoorbeeld aan een land als Frankrijk dat wel wat groter is als Griekenland. Want zelfs het IMF en de Europese Commissie maken zich al heel lang zorgen over Frankrijk en het Franse begrotingstekort. Frankrijk was de laatste jaren almaar niet in staat haar begrotingstekort tot maximaal 3 procent te beperken. In 2014 kwam het tekort uit op 4 procent en in 2015 wordt een tekort van 3,8 procent verwacht en ook de werkloosheid in Frankrijk blijft onverminderd hoog. En oh ja, laat het nu juist de Franse president Hollande betreffen die pleit voor één regering, een gemeenschappelijke begroting en één parlement voor de hele eurozone. Ja natuurlijk, dat geloven wij Nederlanders graag. Wij Nederlanders houden de beurs wel open hoor, daar hebben wij een meer dan uitstekend kabinet voor aangewezen. Want geven uit andermans portemonnee, daar zit de Nederlandse overheid niet mee.

En of je nu oud of chronisch ziek bent, veel of weinig hebt gespaard, een groot pensioen of een klein AOW-tje ontvangt, het maakt allemaal niet uit: Betalen zul je. Tot je er dood bij neervalt!

En voor wie nog steeds niet weet wat de Europese Unie in de kantlijn in haar Nepotisme paragraaf heeft staan: Een ruime meerderheid van de Europarlementariërs wil per maand per persoon 1.500 euro erbij voor personeelskosten. Het idee voor de extra personeelsuitgaven komt van de Duitse christendemocraten. Die vinden dat ze met de dik 21 mille personeelsvergoeding per maand niet goed uitkomen. Zij hadden eigenlijk 3.000 euro per maand extra gewild, maar in de onderhandelingen met tegenstanders van verhoging is dat bedrag gehalveerd. De bijna 23 mille personeelsuitgaven komen bovenop wat parlementariërs al voor zichzelf krijgen: 8000 euro salaris, 4300 euro onkosten en per vergaderdag nog een dagvergoeding van 300 euro.

Lees verder via de Bron: Nachthemel

Photo by freshelectrons cc

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Bananen monarchie Nederland

Studie toont aan dat mobiele telefoons kanker kan veroorzaken