in

Europese wetenschappers ontdekken langdurige natuurlijke immuniteit tegen Covid-19

Een team wetenschappers uit , en Groot Brittannië heeft ontdekt dat iedereen die ooit besmet raakt met het , langdurige natuurlijke immuniteit tegen Covid-19 opbouwt. Dat geldt voor zowel de mensen die ziekteverschijnselen krijgen, als de overgrote meerderheid die er niet of nauwelijks iets van merkt. Ook deze ontdekking haalt de zogenaamde ‘noodzaak’ van een onderuit.

De studie werd op 14 augustus in het vakblad Cell gepubliceerd, en leverde het bewijs dat het menselijke immuunsysteem met behulp van ‘memory T-cellen’ prima in staat is om de terugkeer van Covid-19 te voorkomen. Deze witte bloedcellen zijn getraind om ziekteverwekkers te ‘herinneren’ en herkennen. Hierdoor slaat het immuunsysteem eerder en sterker aan als de ziekteverwekker opnieuw het lichaam binnendringt.

Zelfs de mensen die echt ziek zijn geworden door Covid-19 – al maanden een zeer klein aantal -, en bij wie na herstel geen specifieke antilichamen tegen de meer worden aangetroffen, bouwen deze T-cel immuniteit op. Het team concludeerde dan ook dat ‘het aannemelijk is dat specifieke -Cov-2 memory T-cellen van cruciaal belang zijn voor lange termijn immuunbescherming tegen Covid-19.’

Memory T-cellen herkennen corona, ook op lange termijn

Uit diverse onderzoeken is gebleken dat gewone antistoffen tegen het coronavirus meestal twee tot drie maanden na infectie en herstel alweer verdwijnen, waardoor er geen blijvende groepsimmuniteit zou kunnen worden opgebouwd. Dat wordt door sommige experts aangegrepen als argument om iedereen (meerdere keren) te willen vaccineren.

De Europese wetenschappers hebben met hun studie bewezen dat dit argument niet opgaat. Antistoffen vormen slechts één van de vijf lagen van het menselijke afweersysteem. Als antistoffen weer snel verdwijnen, blijken memory T-cellen bij alle huidige èn voormalige patiënten – ongeacht de ernst van de symptomen – ook op de lange termijn SARS-Cov-2 te herkennen, en onmiddellijk een krachtige immuunreactie te veroorzaken.

Oftewel: een vaccin, waarvan wordt beweerd dat dit precies hetzelfde doet, is overbodig en dus onnodig.

Ook mensen die niet besmet zijn hebben natuurlijke afweer

In juli publiceerde het als toonaangevend beschouwde Nature twee onafhankelijk van elkaar verrichte studies waarin eveneens werd gewezen op deze belangrijke functie van T-cellen. Bovendien ontdekten beide teams dat ook mensen die niet met corona besmet waren, toch al T-cellen hadden die op SARS-Cov-2 reageerden.

Samengevat luidde hun verklaring dat deze mensen reeds eerder coronavirussen hebben gehad, en de daarop ontstane T-cellen in hun bloed in staat bleken om ook SARS-Cov-2 te herkennen (een functie die kruisreactiviteit wordt genoemd). (1)

Het zou tevens verklaren waarom verreweg de meeste mensen niet of nauwelijks symptomen krijgen na besmetting met het coronavirus, en slechts een zeer klein percentage ziek wordt. Het is namelijk een vastgesteld feit dat 60% van de bevolking tot 20 jaar coronavirussen in het bloed heeft, wat op 60 jarige leeftijd is opgelopen tot maar liefst 90%.

Onderzoekers van de medische universiteit van ….

Lees verder bij de bron: Xandernieuws


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

Rapporteren

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Leugens, leugens en leugens van Rat Rutte....
4 maanden geleden

Wil de regering eens komen utileggen wat hun in vredesnaam beweegt een land 8 maanden lam te leggen zonder enige noodzaak. Rutten en De Jonge zijn totaal ongeloofbaar ….. Aan alle kanten rammelen verhalen … Cijfers kloppen niet. Verslagen van artsen zeggen totaal andere dingen. Wetenschapper geven oo totaal andere feiten.

Dit lijkt nog het meest op de MH-17 leugens …..

Testmethode voor COVID-19 al in 2015 gepatenteerd

“Cluster van 342 coronabesmettingen” lijkt er helemaal niet te zijn