in , , ,

Europol: Burgers moeten flink deel privacy opgeven voor de veiligheid

Burgers moeten een deel van hun privacy voor veiligheid opgeven, zo heeft -directeur Rob Wainwright tijdens een speech in laten weten.

“We erkennen de noodzaak om persoonlijke gegevens te beschermen en het fundamentele recht van privacy op internet. Het groeiende misbruik van legitieme anonimiteit en encryptiediensten en tools voor illegale doeleinden is een serieus probleem voor de opsporing, onderzoek en vervolging, waardoor het een dreiging voor de veiligheid van onze maatschappij wordt”, aldus de Europol-directeur.

Hij zegt geen voorstander te zijn van het verzwakken van of andere maatregelen die de veiligheid van iedereen op internet raken. “Backdoors, frontdoors, escrow-systemen en het verbieden van encryptie.

Het huidige debat hierover en andere mogelijke oplossingen missen het grotere geheel hoe concurrerende vereisten voor veiligheid, privacy en opsporingsdiensten zijn te balanceren.”…

….Vervolgens stelt hij dat privacy en anonimiteit niet als losse rechten moeten worden gezien, maar meer in de context van bredere juridische concepten zoals de . “Ze vormen een integraal onderdeel van meerdere mensenrechten.”

Het is de taak van opsporingsdiensten om deze en andere rechten te beschermen…. In de ‘echte wereld' komt dit volgens Wainwright erop neer dat mensen bepaalde controle accepteren op de weg waar ze op rijden, tijdens het uitvoeren van banktransacties of het reizen met een .

Lees verder via de Bron: PrivacyNieuws


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Plotseling toename aantal meteorieten wereldwijd

Boris Johnson had gelijk, Nazi’s zijn de grondleggers van de EU