Europol: Burgers moeten flink deel privacy opgeven voor de veiligheid

Burgers moeten een deel van hun privacy voor veiligheid opgeven, zo heeft Europol-directeur Rob Wainwright tijdens een speech in Den Haag laten weten.

“We erkennen de noodzaak om persoonlijke gegevens te beschermen en het fundamentele recht van privacy op internet. Het groeiende misbruik van legitieme anonimiteit en encryptiediensten en tools voor illegale doeleinden is een serieus probleem voor de opsporing, onderzoek en vervolging, waardoor het een dreiging voor de veiligheid van onze maatschappij wordt”, aldus de Europol-directeur.

Hij zegt geen voorstander te zijn van het verzwakken van encryptie of andere maatregelen die de veiligheid van iedereen op internet raken. “Backdoors, frontdoors, escrow-systemen en het verbieden van encryptie.

Het huidige debat hierover en andere mogelijke oplossingen missen het grotere geheel hoe concurrerende vereisten voor veiligheid, privacy en opsporingsdiensten zijn te balanceren.”…

….Vervolgens stelt hij dat privacy en anonimiteit niet als losse rechten moeten worden gezien, maar meer in de context van bredere juridische concepten zoals de vrijheid van meningsuiting. “Ze vormen een integraal onderdeel van meerdere mensenrechten.”

Het is de taak van opsporingsdiensten om deze en andere rechten te beschermen…. In de ‘echte wereld’ komt dit volgens Wainwright erop neer dat mensen bepaalde controle accepteren op de weg waar ze op rijden, tijdens het uitvoeren van banktransacties of het reizen met een vliegtuig.

Lees verder via de Bron: PrivacyNieuws

 • 12
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Dit vind je misschien ook leuk...

2 reacties

 1. Casper schreef:

  U bent een [ons] economisch doel -en ook en voor altijd verdacht sinds 11/9.
  Daatom moet u uw totale privacy inleveren.
  Doet u dit niet vrijwillig -dan hebt u -als burger een groot probleem
  .
  Wij “de Elite” -gaan dan [zoals gebruikelijk -en zoals al vanaf 11/9] weer aanslagen laten plegen
  .
  U wordt dan angstig of bang en tevens begeeft u zich Aut. in het stadium van geestelijke overgave
  Mensen die angstig zijn- geven automatisch hun gehele privacy weg
  .
  Dit gebeurt onder leiding = [druk/ hersenspoeling] van onze MSM media – Reuters – AP.
  ,
  U hebt maar 1 vijand- dat zijn wij –>> De Elte.[De PNAC club -van Paul_Wolfowitz ]
  .
  Onze vriend De SNOR ging ons reeds voort

  • Erik schreef:

   .
   Juist zo dus . Zo werkte Londen en Madrid ook.
   Zeker Madrid -toen werd de complete strafvordering / Strafrecht Wetgeving in NL aangepast. Kort daarna moest elke burger een ID bezitten. En vanaf 9/ 11 was elke burger in Europa ook nog verdacht. De Elite heeft de wereld op z’n kop gezet. De burgers zijn door de staat op het verkeerde been gezet = dus bedrogen. Langzaam worden de mensen wakker

Geef jouw mening

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.

Close
%d bloggers liken dit: