in ,

Europol-onderzoek: “IS” zet steeds meer op vrouwen in omdat deze anders berecht worden

terror 1561183747
pixel2013 / Pixabay

De terreurmilitie “Islamitische Staat” (ISIS) is weliswaar in haar kerngebied in Syrië en Irak zo goed als overwonnen, ze blijft als organisatie echter gevaarlijk. Volgens informatie van Europol zet ISIS op dit moment steeds meer in op een actieve rol van vrouwen in de jihad.

Sinds de verliezen van ISIS in Syrië zouden vrouwen ook in toenemende mate worden opgeroepen tot de strijd met de wapens, zei de directrice van Europol, Catherine De Bolle, tegenover journalisten.

Zo bevond zich bijvoorbeeld bij de verwoestende aanslagen op christelijke kerken en hotel in Sri Lanka een vrouw onder de negen zelfmoorddaders. Vorig jaar al had ISIS zelfs opgeroepen tot de bewapening van alle vrouwen en gesproken van de “plicht van allen om zich in de strijd op te offeren voor Allah”.

Vorig jaar waren 15% van de in de EU veroordeelde voormalige ISIS-strijders vrouwen. “Vrouwen werden onmisbaar voor ISIS, zowel in oorlogsgebieden als in het Westen”, zei De Bolle. De terreurorganisatie zou het als “morele plicht” van de vrouwen voorstellen om deel te nemen aan de jihad. Deskundigen van het antiterrorismecentrum van Europol hadden de online propaganda van ISIS geanalyseerd.

De door de directrice van Europol voorgestelde studie maakt ook een einde aan het idee dat ISIS-vrouwen niets geweten zouden hebben van de terreur en de doelen van ISIS. Integendeel: ISIS is volgens de berichten bijna meedogenloos open in zijn propaganda. Het leven in het kalifaat zou in alle hardheid worden voorgesteld, zei de directrice. “Er is geen sprake van een roze bril”.

Bovendien kunnen de vrouwen van ISIS-strijders zich er niet langer op beroepen dat ze alleen maar voor de huishouding en de kinderen gezorgd zouden hebben. Moslima´s zouden veelmeer heel direct op hun individuele plicht voor de jihad zijn aangesproken.

“Als beloning werd hen de weg naar het paradijs beloofd”, zei de directrice.

Lees verder bij de bron: E.J. Bron

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
pijnstillers 1561181288

Vervijfvoudigd in 10 jaar: stille epidemie van gebruik ‘verslavende’ pijnstillers

215902208 f939b93d7f ABN Amro

ABN Amro: Privégegevens jarenlang rondgestrooid