in ,

Eurozone neemt revanche: Griekse ex-MinFin Varoufakis moet voor de rechter

Heb niet het lef anders te denken dan ‘ boven alles’, want voor je het weet sta je voor de voor strafrechtelijke vervolging. Hoewel Schäuble, Juncker, Rutte, Dijsselbloem, Lagarde en het en Draghi en de ECB rustig mochten dreigen Griekenland uit de te schoppen, mocht (ex)MinFin Varoufakis daar kennelijk geen rekening mee houden in zijn beleid en ministerschap. Vanwege het feit dat hij zich voorbereidde op een gedwongen uittreden uit de euro moet hij nu voor de rechter verschijnen!

Het hooggerechtshof in Griekenland neemt stappen om oud-minister van Financiën Yanis Varoufakis strafrechtelijk te vervolgen voor zijn rol in het opzetten van een parallel bankensysteem. Varoufakis is als parlementslid onschendbaar, maar het hooggerechtshof heeft het parlement gevraagd die onschendbaarheid op te heffen.

Niet alleen moest Griekenland gelden als voorbeeld, ook Varoufakis moet nu gaan gelden als voorbeeld. Hoewel iedereen weet dat de euro kansloos is, moet je niet als official het lef hebben daar op te plannen als een Plan B. Hoe durft Varoufakis te plannen op het in de toekomst kunnen blijven betalen van het salaris van de medewerkers van het hooggerechtshof. Hoe durft Varoufakis de Griekse overheid voor te bereiden op de herhaaldelijk aangekondigde plannen van Schäuble, Juncker en De Dijs! Het lef!

Steeds weer die twee maten in de EU: één voor eurocraten – die mogen alles: Liegen,bedriegen, landverraad, meer landverraad, veel landverraad, staatsgrepen, meer staatsgrepen, stoken, belastingontwijking, nepotisme, zelfverrijking, meer zelfverrijking,veel zelfverrijking, mismanagement, alcoholismeverkwisting, zelfbevlekking, meer zelfbevlekking, veel zelfbevlekkingdrugsgebruik, diefstal, omkoping, onteigening, fysiek geweld, decadentisme, landjepik, macht grijpen, fraude, valsemunterij, roof, verarming,megalomanie, afpersing, privacyschendingen, etc, etc… Alles is toegestaan voor eurofielen. Maar pas op als je anders denkt dan ‘EU is heilig‘! Pas op als je eens een zinnige economische discussie wilt houden op eurotop-niveau over het knellende keurslijf van de euro of plant op precies daar waarmee de EU, het IMF en de ECB dreigen… want dan komt de EU als een hamer sloopkogel op je neer!

Duitsland bleek reeds een harde onderhandelaar, en nu klaarblijkelijk ook haatdragend. De EU blijkt steeds weer een zeer griezelige te zijn.

Lees verder via de Bron: Lang Leve Europa!

Photo by EU Council Eurozone


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

Rapporteren

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
John
5 jaren geleden

Ik geloof nooit dat er een rechtszaak komt, en anders toch achter gesloten deuren.
Varoufakis weet veel te veel. Als ik hem was, zou ik oppassen dat ik geen ongeluk kreeg.

Bijstanders naar nationaliteit: Erg weinig autochtone Nederlanders

Het Koningslied wat niemand wilde koste een onverklaarbare 550.000 euro