in , , , , ,

EU’s Merkel en Macron boos: Polen, Hongarije, Tsjechië en Estland blokkeren EU-klimaatgekte

climate change 1552557193
HardyS / Pixabay

In Brussel wist men geen overeenstemming te bereiken over de klimaatdoelstelling voor de EU, waar werd gesproken over klimaatneutraliteit in 2050. Polen, Tsjechië, Hongarije en Estland gingen hier niet in mee. Nu is de rest van de EU boos en gaan ze stampvoeten.

Greenpeace spreekt van ‘een zwarte dag voor klimaatbescherming’ maar spreken praktisch iedere dag wel van een ‘zwarte dag’ voor iets, what else is new. Pogingen van EU-lidstaten om de blokkerende landen onder druk te zetten, hebben gefaald.

Polen, Tsjechië, Hongarije en Estland betogen dat hun economieën sterk afhankelijk zijn van fossiele brandstoffen.

Dergelijke plannen zou hen onevenredig hard raken en dat valt niet te verkopen aan de bevolking. Wel zeggen zij daarbij dat ze eerst willen kijken hóe ze precies zullen worden geraakt en op welke manier de lasten over alle EU-lidstaten zouden worden verdeeld.

Franse president Macron en Duitse bondskanselier Merkel zullen nu af moeten stappen van het uitoefenen van druk en kijken hoe ze die landen alsnog over de streep kunnen trekken. Dat zou al een hele verbetering zijn in plaats van die morele verontwaardiging die nu vanuit de rest van de EU-lidstaten de boventoon voert.

Lees verder bij de bron: De Dagelijkse Standaard

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
social media 1561282942

Goed om over te praten: Social media accounts, overlijden en de digitale erfenis

klimaatverandering

Wie leeft er nu in ontkenning? Reguliere media zitten constant VERKEERD met klimaat voorspellingen