in , , , , ,

Even over de grote wereldwijde cyberaanval, is “anonieme” bitcoin afschaffing de reden?

De wereld is gechanteerd, want overal ter wereld zitten mensen te staren naar een computerscherm waarop staat dat ze niet meer bij hun bestanden kunnen en moeten betalen.

“Het zal erg moeilijk zijn om de daders achter de cyberaanval te identificeren of zelfs maar te lokaliseren”, aldus de -topman. ”

Afgelopen weken was er in Amerika plotseling veel aandacht voor cyberveiligheid. Op diverse fronten werd er aandacht aan besteed. Zo was er eind april op veel plaatsen te lezen dat men zich in Amerika grote zorgen maakte over de kwetsbaarheid van het energienetwerk. Dat niet alleen voor mogelijke verrassings EMP aanvallen door een land als Noord Korea, maar ook door eventuele hackers.

Afgelopen week tekende de Amerikaanse president Donald Trump een zogenaamde Executive Order die er moet voor gaan zorgen dat vooral Amerikaanse overheidsinstellingen en belangrijke onderdelen van de infrastructuur beter worden beveiligd.

 

Bovenstaande gebeurde op vrijdag 12 mei en de inkt van de pen waarmee Trump die Order ondertekende, was nog niet eens opgedroogd toen de wereld werd opgeschrikt door wat met recht kan worden omschreven als de grootste gecoördineerde cyberaanval ooit.

Meerdere organisaties over de hele wereld zijn vrijdag getroffen door een cyberaanval. Er zijn berichten over computers die gegijzeld worden door zogenoemde ransomware uit meer dan zeventig landen waaronder de , Groot-Brittannië, China, Rusland, Spanje en Italië. Ook in Nederland wordt gewaarschuwd voor het virus.

Inmiddels is bekend dat dit virus heeft toegeslagen in meer dan 150 landen, waarbij slachtoffers het volgende scherm kregen te zien.
xxx

Betaal binnen enkele dagen een bedrag aan Bitcoins of je bent al je bestanden voor altijd kwijt.

Wie er achter deze enorme aanval zit, is een volkomen raadsel volgens opsporingsdiensten:

“Het zal erg moeilijk zijn om de daders achter de cyberaanval te identificeren of zelfs maar te lokaliseren”, aldus de Europol-topman. “We voeren een ingewikkelde strijd tegen steeds gesofisticeerdere groepen cybercriminelen die via hun activiteiten kunnen verdoezelen.”

Oliver Gower van het Britse National Crime Agency spreekt dat tegen: “Ze kunnen misschien denken dat ze incognito werken, maar we gaan ons hele arsenaal aanwenden om hen voor de te brengen”, benadrukt hij.

Naar de motieven van de daders is het voorlopig raden. Computers die gegijzeld werden door de ransomware werden voor 300 dollar in bitcoins (ongeveer 275 euro) weer vrijgegeven. Alvast volgens Wainwright zouden er tot nu toe echter “opvallend weinig betalingen gedaan zijn”. Meer details gaf hij niet.

Laten we dan maar eens een poging ondernemen om Europol een handje te helpen met de motieven:

Die motieven hebben alles te maken met Bitcoins.

Deze aanval is niet uitgevoerd door een aantal anonieme hackers in een schuur in Oezbekistan of omstreken, maar hoogstwaarschijnlijk als een militaire operatie vanuit het Pentagon. Een ordinaire false flag dus.

Voor de motieven gaan we terug naar een artikel dat we enkele weken geleden schreven:

In het interview legt Catherine uit hoe het systeem werkt en dat de elite ieder jaar meer geld moet verdienen om het systeem in stand te kunnen houden. Dat we eigenlijk met lenen en schulden zo ongeveer ieder plafond bereikt hebben wat er valt te halen en dat ze een ander soort oogstmachine willen bouwen.

Een oogstmachine waarbij alleen nog digitaal geld bestaat en waarbij zij in staat zijn hun inkomsten weer op een aanvaardbaar peil te brengen en daarbij tegelijkertijd iedereen onder controle kunnen houden. Catherine begint hard te lachen als er een vraag wordt gesteld over en de mogelijkheden die dit zou bieden om vrij te zijn van het systeem. Catherine lacht en zegt wat wij eerder hebben gesuggereerd, dat Bitcoin niets anders is dan een onderdeel van de wereldwijde digitalisering van geld en op een gewenst moment in het dan geldende systeem zal worden ingebracht.

Uiteindelijk komt alles weer neer op slavernij. De meest ideale slaven zijn die zij die niet eens weten dat ze slaaf zijn. Daar gaan we weer naartoe met de digitale valuta en dit keer kan het.

De wereld wordt gechanteerd. Overal ter wereld, in meer dan 150 landen, verschijnen schermen met in grote letters: betaal in Bitcoins.

De opsporingsdiensten zitten met “de handen in het haar” want de daders zijn niet te achterhalen.

Hoelang denk je dat je nog anoniem Bitcoins kunt gebruiken?

Lees verder via de Bron: Niburu.co


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

NSA Bug treft de wereld. Een gewaarschuwd mens … Neem je maatregelen

Digitale data verzamelwoede: Privacy leerlingen groeit scholen boven het hoofd