in ,

Ex CIA officier: Inlichtingen bevestigen Russische verklaring over chemische aanval Syrië

putin 2

Philip Giraldi, voormalig CIA officier, heeft tijdens een webcast gezegd dat zijn inlichtingencontacten in het Midden Oosten bevestigen dat de Russische verklaring over de chemische aanval in Syrië afgelopen dinsdag de juiste is, en de versie van de Amerikaanse regering dat president Assad zijn eigen burgers met chemische wapens heeft aangevallen, een verzinsel is.

De Russen zeiden van meet af aan dat een opslagplaats van de aan Al-Qaeda verbonden rebellen door een bom werd geraakt. Daar lagen in het geheim chemische wapens opgeslagen, die door de explosie door het stadje werden verspreid. ‘De inlichtingen die we hier over hebben zijn daar heel duidelijk over,’ aldus Giraldi, al wordt er ook rekening mee gehouden dat de rebellen net als in 2013 de chemische wapens bewust hebben gebruikt om Amerikaans ingrijpen uit te lokken.

Volgens Giraldi zijn velen in de CIA en het leger woedend over de verdraaiing van de feiten waarmee de Amerikaanse aanval met kruisraketten op een Syrische luchtmachtbasis werd gerechtvaardigd. Sommige officieren zouden zelfs hebben overwogen om naar de pers te stappen.

‘Trump heeft volledig verkeerd uitgelegd wat hij al had moeten weten – maar misschien deed hij dat niet-, en nu zijn ze bang dat hij op deze manier verder gaat, wat makkelijk op een gewapend conflict (met de Russen) kan uitlopen. Ze zijn verbijsterd hoe de regering en de Amerikaanse media dit misbruiken.’

Donald Trump doet wat Bill Clinton in 1999 deed: aandacht afleiden

De door links gecontroleerde media zonken naar een nieuw dieptepunt door de aanval met 59 kruisraketten, waar 13 mensen bij omkwamen, te omschrijven als ‘mooi’ en ‘gaaf’, en Trumps optreden te prijzen als ‘eindelijk president waardig’. Ook in Europa en Nederland liepen de reguliere media weer slaafs en blind achter hun Amerikaanse meesters aan, en dat terwijl de Amerikanen inmiddels een zeer bedenkelijke reputatie hebben opgebouwd met het vervalsen van bewijs om militaire aanvallen en oorlogen te rechtvaardigen.

Robert Parry, één van Amerika’s top onderzoeksjournalisten, ziet een vergelijking tussen Trumps politieke worstelingen en die van toenmalig president Bill Clinton, die om de aandacht van zijn dreigende impeachment af te leiden in 1999 een illegale oorlog begon tegen Servië.

2013: False-flag aanval met chemische wapens bewezen

In 2013 schoven de Amerikanen de door de rebellen gepleegde aanval met chemische wapens (die Saudi Arabië aan hen had geleverd) in Ghouta, Damascus, eveneens in de schoenen van Assad. Obama’s ‘rode lijn’ was overschreden, en hij stuurde een aanvalsvloot naar de kust van Syrië, waar een complete Russische vloot lag geparkeerd om het land te beschermen. Door briljant diplomatiek optreden van president Vladimir Putin kon het uitbreken van de Derde Wereldoorlog net worden voorkomen.

Onderzoeksjournalisten zoals Seymour Hersh, en later ook de VN, erkenden dat niet Assad, maar de door het Westen gesteunde, aan Al-Qaeda verbonden rebellen verantwoordelijk waren voor de gruwelijke false-flag aanval, waarbij zo’n 1000 mensen, onder wie veel kinderen, omkwamen. Mede omdat de Westerse media net als nu ook toen bijna uitsluitend de eerste leugenversie hebben verspreid, en later te trots waren om hun misleidende berichtgeving te erkennen, nemen veel Amerikanen en Europeanen ook nu weer klakkeloos aan dat Assad inderdaad de boosdoener is van het drama van afgelopen week.

‘In overheid en media heerst niet langer respect voor logica en de feiten’

‘In officieel Washington heerst niet langer logica en respect voor de feiten, noch in de Amerikaanse mainstream media,’ aldus Parry. Waar wij aan willen toevoegen: noch in de Nederlandse media, die zich steeds vaker zelf schuldig maken aan wat ze de alternatieve media verwijten, namelijk het verspreiden van ‘nepnieuws’ en pure oorlogspropaganda.

Bron

Bezoek of lees ook eens verder via de Bron: Time2Wakeup!

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
9371088355 4ccffaa642 no cash

Weg met privacy: Aandeel contante betalingen aan de kassa daalt naar 45%

1165686480 US said it had proof of WMDs 1mn

Episch: VN-ambassadeur confronteert Amerika tijdens spoedzitting over Syrië genadeloos met leugens