in

Experimenten met coronavirus al in 2013 afgewezen wegens risico’s voor volksgezondheid

Al minstens acht jaar geleden experimenteerden wetenschappers met voorlopers van het huidige . Ze wilden de werking ervan op de menselijke luchtwegen versterken.

Precies wat het huidige coronavirus zo gemeen maakt. Vanwege voorziene gezondheidsrisico's werd de financiering van het onderzoek door de Amerikaanse al in 2013 stopgezet.

Het coronavirus dat het dagelijks leven momenteel verstoort is niet zo nieuw als instituties ons willen doen geloven. Publicaties in wetenschappelijke tijdschriften, die (nog steeds) via toegankelijk zijn, wijzen terug naar minstens 2012. Lees bijvoorbeeld dit artikel in Nature.

In 2013 stopte de Amerikaanse overheid de financiering van zogenaamde ‘gain-of-function' onderzoeken waarbij het coronavirus dat veroorzaakte werd gebruikt, vanwege de aanzienlijke risico's voor de . Daarover schreef The Scientist in 2015.

De discussie over de risico's van dat soort onderzoek ontstond al eerder, getuige een artikel uit 2012. Daarbij was ook Ron Fouchier van het Erasmus Medisch Centrum in betrokken.

Gain-of-function onderzoeken richten zich op het versterken van al aanwezige eigenschappen in een virus. Er is dus sprake van menselijk ingrijpen in een natuurlijk organisme. In dit geval gaat het specifiek om de aantasting van de luchtwegen en de wijze van verspreiding, zoals we ook in Covid-19 zien. Het enzym ACE2 speelt daarbij een belangrijke rol.

Nadat de Amerikanen de financiering stopten, werd (de leiding van) het onderzoek overgenomen door het Wuhan Institute of Virology. Dat is te lezen op de website van het WIV (Wuhan Institute of Virology) zelf.

Ondertussen levert onderzoek naar dieren, zoals miereneters (pangolins) en vleermuizen, als overdragers van het virus, nog steeds geen sluitend resultaat op. 

De beschreven informatie wijst sterk in de richting van een uitbraak van door mensen gemanipuleerd viraal materiaal, dat direct, dan wel door overdracht via (proef)dieren, tot besmetting van mensen heeft geleid. Dat hoeft niet opzettelijk te zijn gebeurd. In dit artikel lees je hoe verschrikkelijk het fout kan gaan met dodelijke materialen in Amerikaanse laboratoria. In China zijn de omstandigheden vrijwel zeker niet veiliger.

Ook de rol van de instituties in de communicatie over en de beheersing van de uitbraak is bedenkelijk. Zowel regeringen als de WHO lijken de werkelijke herkomst van het recente coronavirus onder de deken te houden.

Legitieme vragen (door journalisten en wetenschappers) in de richting van de voornoemde onderzoeken werden al in vroeg stadium als nepnieuws betiteld en op één hoop geveegd met geruchten en onzinverhalen. Er leek bij de WHO zelfs meer aandacht uit te gaan naar de verspreiding van ongewenste informatie dan naar de verspreiding van het virus.

Voor informatie over menselijk ingrijpen in virussen was dat ten onrechte zoals nu blijkt.

Bovendien zijn wetenschappers, tegen de richtlijnen in, doorgegaan met riskant en verdacht onderzoek. Daarop wijst de verplaatsing van het onderzoek naar China, na de Amerikaanse stopzetting van de financiering.

Dat is onethisch en in strijd met het voorzorgsprincipe, wat de basis vormt voor elk duurzaam handelen. En dat is mogelijk doordat overheden en instituties zoals de WHO geen afdoende maatregelen nemen om zulk riskant onderzoek te voorkomen en te stoppen.

Diezelfde overheden en instituties wisten dit natuurlijk allemaal al. De informatie is immers vrij makkelijk op het internet te vinden. Denken dat dit niet boven water zou komen is op zijn zachtst gezegd naïef. Net zoals overigens het vergelijken van dit coronavirus met een griepje.

Lees verder bij de bron: Duurzaamnieuws


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Internetbankieren 2.0: Beweegt u de muis te snel of klikt vlug dan wordt rekening automatisch geblokkeerd

De supermarkten daar waar consumentengemak en surveillance-kapitalisme in elkaar samenvloeien