in ,

Expert van Wereldgezondheidsorganisatie verlaat epicentrum in China: zonder quarantaine, zonder mondmasker

Een -expert heeft het besmette gebied in China verlaten zonder in quarantaine te gaan. Hij en zijn team landden dinsdag in Genève en gingen direct naar een persconferentie – zonder mondmasker.

Dr. Bruce Aylward leidde het team van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) in China. Het team reisde naar verschillende delen van het land, waaronder Wuhan – het epicentrum van het nieuwe Coronavirus, schrijft The Epoch Times.

De expert op het gebied van besmettelijke ziekten heeft afgelopen maandag in Peking een gezamenlijke persconferentie gehouden met Chinese functionarissen, voordat hij naar vertrok, waar het hoofdkantoor van de is gevestigd.

Het hoofd van het -team droeg geen mondmasker

Op dinsdag (25.02) hield Aylward vervolgens een persconferentie in Genève. Op de vraag waarom hij geen mondmasker droeg, antwoordde de dokter aan de verslaggevers: “Ik heb geen Covid-19. Ik heb een zeer laag risico”.

Aylward zei dat zijn team geen contact had gehad met Coronapatiënten in China of met mensen die in contact stonden met verdachte of bevestigde patiënten.

“Ik heb nooit gevaar gelopen. We zijn voorzichtig en werken zorgvuldig”, zei hij.

Tijdens hun verblijf in China zouden de teamleden het grootste deel van hun maaltijden in hun hotelkamer hebben gegeten. “Tijdens het werk aten ze aan aparte tafels”, zei Aylward, terwijl hij de situatie reconstrueerde van een lunch in de eetzalen van de Chinese ziektebestrijdingscentra. “We moesten zelfs tegen elkaar schreeuwen”, zei hij.

De afstand tussen de mensen zou ongeveer twee meter zijn geweest. Deskundigen zeggen: nauw contact met Corona-geïnfecteerde mensen betekent dat je binnen een meter afstand van hen komt.

Team was alleen in het “schone gedeelte”

“Het -team was in Wuhan”, zei Aylward. Maar zelfs hun verblijf in de ziekenhuizen daar zou hen niet ongerust hebben gemaakt, omdat ze zich in de “schone zone” bevonden.

“In elk van de ziekenhuizen die we bezochten, waren we alleen op de schone afdelingen [van het ziekenhuis]. We zijn niet in de buurt van [de besmette persoon] gekomen. Er is een vuil gebied en ook een grijs gebied. Wij gingen niet ergens in de buurt van die gebieden”, verklaarde hij.

De dokter verwees waarschijnlijk naar het gebied dat in China bekend staat als de “geïnfecteerde zone”.

Lees verder bij de bron: Fenixx


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Rapporteren

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
We worden weer eens bedonderd ....
1 jaar geleden

Een eerste reactie zou kunnen zijn: toch heel bijzonder dat WHO mensen hun leven in de waagschaal stellen om de wereld te redden …..

Maar met alle ervaringen de afgelopen jaren is mijn onnozelheid en het geloof in banken, politici, elite en NGO organisaties tot het absolute nulpunt gedaald.
Dus:
1. De kans op besmetting is verwaarloosbaar.
2. De ernst van het virus is zeer beperkt.
2. De WHO heeft een medicijn zodat mensen niet ziek kunnen worden.

En ik denk dat we meer aan die laatste opties moeten denken.
Ik las al over extra vitamine C als goed voorzorg middel en ik weet dat dat middel perfect werkt …. maar dat zal de gezondheidsindustrie wel veel te goedkoop vinden.

Hongkong deelt gratis geld uit, letterlijk!

Aarde heeft een gloednieuwe maan die ongeveer zo groot is als een auto