in , ,

Experts eisen openheid van zaken kabinet over gesloten coronavaccindeals: ‘belastingbetaler verdient tranparantie’

Elke keer als de een voorlopige deal heeft gesloten over de aankoop van een coronavaccin, verschijnt er een keurig bericht op de website van de Rijksoverheid.

Daarin staat het aantal dat door Europa is aangekocht, om wat voor soort vaccin het gaat en – als we geluk hebben – nog een quote van minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge, die dan spreekt van ‘veelbelovende stappen’ en ‘wedden op meerdere paarden’. En dus blijft de gewone burger beteuterd achter.

Er worden vaccins gekocht van zijn of haar , maar hoe dat geld wordt uitgegeven, en onder welke voorwaarden, is tot dusver ongewis.

Opvallend: de VS meldt in de regel wél wat er voor vaccins wordt betaald. Een woordvoerder van De Jonge zegt dat de geheimhouding door de Europese Commissie is opgelegd.

Die zegt op haar beurt dat de vertrouwelijkheid nodig is om het succes van de onderhandelingen niet in gevaar te brengen. Krijg je een betere deal met een farmaceut als je die geheim houdt?

Juriste Ellen ‘t Hoen noemt dat ‘nonsens’. ,,Bij geneesmiddelen hoor je dat ook argument ook vaak. En uiteindelijk kom je er dan meestal achter dat elk land zo’n beetje dezelfde prijs betaalt. Bovendien: de farmaceuten hebben alle informatie wél, want die praten met alle individuele landen. Dus vanuit beleidsoogpunt is het helemaal niet slim.”

Lees verder bij de bron: TPOok


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

Rapporteren

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Wie zitten er achter de wereldwijde samenzwering tegen de mensheid ...
5 maanden geleden

Ik heb nul vertrouwen in de NL overheid en in de pharma industrie.
Ik zal onder geen beding een vaccin accepteren omdat alle berichten over het virus en over vaccins totaal onbetrouwbaar zijn.
Wat moet ik met een Sigrid Kaag die namens NL UN Agenda 21 en Agenda 2030 ondertekent waar in staat dat de wereld bevolking moet worden teruggbracht naar 500 miljone mensen ??? Wat is dit ??? Een planeet die die zichzelf uitmoordt ….

vraagtekentje123

Nee de planeet moord zichzelf niet uit, dat doen de sektarische, satanische globalisten voor ons.

Zorgpremie stijgt toch flink harder dan aangekondigd, volgend jaar mogelijk gigantisch

Nog meer controle: Grapperhaus zet deur open voor legitimatieplicht zenden pakketjes