in , ,

Experts slopen referendumplan Ollongren

Een zevental staatsrechtgeleerden en politicologen waarschuwt de Eerste Kamer, de laatste die er nog een stokje voor kan steken, dat het niet chic opereert en het vertrouwen in de politiek dreigt te schaden.

Ze maakten korte metten met het belangrijkste argument van minister van Binnenlandse Zaken Kajsa (). Die wil van het raadgevend af omdat dat bij de burger de misplaatste verwachting zou wekken dat het kabinet het advies van de kiezers volgt. Het zou daardoor knagen aan het vertrouwen in de politiek.

De politicologen vrezen juist dat de burger de meer zal gaan wantrouwen nu die hem een machtsmiddel afpakt. Dat dreigt des te meer als de regering een (laatste) referendum over die afschaffing inderdaad dwarsboomt.

Het kabinet staat wel in zijn recht, gaven de vier opgetrommelde staatsrechtgeleerden zuinigjes toe. Maar de afschaffing van het referendum zo forceren komt neer op ‘inbreken in je eigen huis’, vindt staatsrechtjurist Geerten Boogaard. Hij vreest daarom voor ‘braakschade’.

Burgers moeten kunnen weten waar ze aan toe zijn, en dat is met een kunstgreep als deze in het geding.

Alles bij de bron; TPO

Lees ook eens verder bij de bron: Experts slopen referendumplan Ollongren

Photo by Frans Berkelaar cc


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Anton Haksteeg
3 jaren geleden

Het referendum afschaffen is een vorm van moord op het bestaansrecht van de echte Nederlandse burger die overtuigt moet worden met goede argumenten en niet door een stompzinnige vorm van die zweedse politiek die dat land al naar de bliksem heeft geholpen.

Democratie Verkracht
3 jaren geleden

Niet genoemd maar zeer belangrijk is het tijdstip waarop dit kabinet het referendum wil afschaffen !!!
Nota bene in een periode dat er grote spanningen in de wereld zijn en waar de afstand tussen de regering en burgers groter is dan ooit !! De regering weet heel goed dat bij de burgers een toenemende afkeer bestaat tegen de werkwijze van de EU en is bang dat de bevolking zal aandringen op een Nexit.
Bij burgers is ook toenemende ontevredenheid over de huidige regering en de pro EU opstelling.
Rutte wordt in grote mate niet betrouwbaar genoemd, spreekt zich niet duidelijk uit en draait als een aal in een emmer met snot. Mensen zeggen hem niet te vertrouwen.
De regering speelt een zeer ongewenst spel door het referendum plotseling af te willen schaffen zodat de burgers zich niet kunnen uitspreken. Dit is niets minder dan hoogverraad en gedrag dat hoort bij een dictatuur ….
Er worden in Brussel belangrijke beslissingen genomen waar continu bevoegdheden naar de EU geschoven via de salamitactiek zodat binnen afzienbare tijd de NLse souvereine staat helemaal buiten spel staat. Iets dat burgers perse niet willen. En dan nog iets: de EU stelt zich duidelijk achter de USA terwijl burgers zien dat het niet Rusland is die de wereldvrede bedreigt maar de VS. Trump is hard bezig de cabal op te rollen in de VS maar het lijkt er op dat de cabal ook in bji de EU veel aanhang kent ….
Er is alle reden om het referendum niet af te schaffen maar integendeel een grotere rol te laten spelen.

jungleelephant
3 jaren geleden

Een machtsmiddel is het niet want ze vegen er gewoon hun achterste mee af!Ruilen voor bindend referendum is het enige juiste tegenover de bevolking!

Nabestaanden MH17: waarom na vliegramp geen diplomaten uitgezet?

Volgend jaar explosieve stijging zorgpremie