in , ,

Experts slopen referendumplan Ollongren

Een zevental staatsrechtgeleerden en politicologen waarschuwt de Eerste Kamer, de laatste die er nog een stokje voor kan steken, dat het niet chic opereert en het vertrouwen in de politiek dreigt te schaden.

Ze maakten korte metten met het belangrijkste argument van minister van Binnenlandse Zaken Kajsa (D66). Die wil van het raadgevend af omdat dat bij de burger de misplaatste verwachting zou wekken dat het kabinet het advies van de kiezers volgt. Het zou daardoor knagen aan het vertrouwen in de politiek.

De politicologen vrezen juist dat de burger de meer zal gaan wantrouwen nu die hem een machtsmiddel afpakt. Dat dreigt des te meer als de regering een (laatste) referendum over die afschaffing inderdaad dwarsboomt.

Het kabinet staat wel in zijn recht, gaven de vier opgetrommelde staatsrechtgeleerden zuinigjes toe. Maar de afschaffing van het referendum zo forceren komt neer op ‘inbreken in je eigen huis’, vindt staatsrechtjurist Geerten Boogaard. Hij vreest daarom voor ‘braakschade’.

Burgers moeten kunnen weten waar ze aan toe zijn, en dat is met een kunstgreep als deze in het geding.

Alles bij de bron; TPO

Lees ook eens verder bij de bron: Experts slopen referendumplan Ollongren

Photo by Frans Berkelaar cc


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Nabestaanden MH17: waarom na vliegramp geen diplomaten uitgezet?

Volgend jaar explosieve stijging zorgpremie