in , ,

Explosieve groei van 27% als we het over autobranden hebben, alleen in 2018 maar liefst 5574 autobranden

jodylehigh / Pixabay

In gaaf land , breekbaar als een vaasje, waar ‘de afneemt' en ‘de cellen leegstaan'. Waar geen auto-jihad is.

In 2018 is het aantal autobranden in heel Nederland met meer dan een kwart toegenomen tot ruim 5500. In diverse plaatsen kan worden gesproken van een explosieve groei. De teller voor 2018 kwam uit op 5574 autobranden waarvoor via het landelijke P2000-netwerk een alarmering is verzonden, zo blijkt uit data van Alarmeringen.nl.

Het aantal autobranden ligt hiermee meer dan 27% hoger dan de 4524 meldingen die in 2017 werden verzonden. Branden als gevolg van ongevallen, autobranden op snelwegen, loze meldingen en herhaalde oproepen zijn in deze dataset zo veel mogelijk buiten beschouwing gelaten.

In de provincie Utrecht was de stijging het grootst. Hier steeg het aantal autobranden met 50%  tot bijna 500. Die stijging verbleekt echter met de enorme relatieve stijging van het aantal autobranden in plaatsen als Sneek, Borne en Diepenveen. Deze plaatsen telden in 2018 respectievelijk 11, 10 en 9 autobranden, terwijl dat in de drie plaatsen in 2017 slechts 1 was.

De meeste autobranden werden geteld in de grote steden, waarbij met 299 aan kop gaat. De hoofdstad wordt gevolgd door (241), (197), Utrecht (175) en Eindhoven (112).

Lees ook: dossier autobranden

Lees ook: In anderhalf jaar tijd ruim 8000 autobranden in Nederland – Utrecht: 60 procent brandstichting

Lees ook eens verder bij de bron: E.J. Bron


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Het Scheveningse vreugdevuur, de Toren van Babel en de EU waarvan we hopen dat die hetzelfde lot beschoren is

Scheveningse vreugdevuur maakt weer eens pijnlijk duidelijk hoe de overheidsdiensten keer op keer er een potje van maken