in , , , ,

Facebook-boete verlaagd omdat waakhond juridische strijd niet aandurfde

De Amerikaanse handelswaakhond FTC wilde voor tientallen miljarden dollars beboeten, maar zou uiteindelijk voor 5 miljard dollar (bijna 4,5 miljard ) geschikt hebben omdat de autoriteit de juridische strijd met Facebook niet aandurfde. Eerder gingen er geruchten dat de FTC een schikking van 5 miljard dollar met Facebook was getroffen.

De handelswaakhond onderzocht Facebooks privacypraktijken naar aanleiding van het Cambridge Analytica-schandaal. De schikking is nog niet formeel aangekondigd.

Op basis van meerdere privacyschandalen zou de FTC eind 2018 hebben geconcludeerd dat Facebook eerdere afspraken met de heeft geschonden. De boete die daaruit voort zou komen zou theoretisch in de tientallen miljarden dollars lopen.

Daarnaast overwoog de FTC om Facebook-directeur Mark Zuckerberg direct aansprakelijk te stellen, maar de waakhond zag ook daar vanaf door tegengas van de Amerikaanse socialemediagigant.

Het bedrag van 5 miljard dollar is de hoogste boete die de FTC ooit aan een Amerikaans bedrijf heeft opgelegd. In 2018 behaalde Facebook een omzet van 55,8 miljard dollar en een winst van 22 miljard dollar. De FTC had in 2018 een budget van 306 miljoen dollar, schrijft The Washington Post.

De Amerikaanse handelswaakhond vreesde intern de strijd om een boete van tientallen miljarden dollars te verliezen.

Lees verder bij de bron: time2wakeup


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Anonieme gezondheidsdata zijn helemaal niet zo anoniem

Hoe leg je depressie uit aan mensen die het niet begrijpen?